Camille - Le Fil (2005)

Frankrijk
Label: Virgin

1. La Jeune Fille Aux Cheveux Blancs (2:15)
  2. Ta Douleur (3:09)
  3. Assise (2:19)
  4. Janine 1 (0:56)
  5. Vous (1:42)
  6. Baby Carni Bird (4:00)
  7. Pour Que L'Amour Me Quitte (2:51)
  8. Zenza (2:30)
  9. Janine 2 (0:55)
  10. Vertige (3:05)
  11. Au Port (2:58)
  12. Janine 3 (1:30)
  13. Pâle Septembre (3:37)
  14. Rue de Ménilmontant (1:13)
  15. Quand Je Marche (4:14)
Mojo Pin
Ze trad gisteren nog op bij Jools Holland en wordt ook wel vergeleken met Bjork en Fiona Apple. Indrukwekkend was het

Op Ta Douleur en Vous na stelde het niet veel voor. Het enige wat ze doet is vreemde geluiden maken. Lachen geblazen, maar om haar nou een muzikant te noemen? Nou, nee.

avatar van Carolaah
Hm Matthijs daar ben ik het wel met je oneens..
Ze valt wel degelijk in het kade muzikante,
dat haar muziek nou wat afwijkt van mainstream..

Ik vind het 'aparte' geluid van dit album juist geweldig..
Mooi hoe die klanken overkomen, fijn kalm, mooi stemgeluid.
'Pour l'amour me quitte' en 'Au port' vind ik hele fijne nummers..

De cd in het geheel klinkt ook mooi, al ben ik er niet dagelijks voor te pruimen.. Als je het album te vaak draait wordt het misschien ietwat saai, je moet er ook echt voor in de stemming zijn.

Van mij een 3,5 die neigt naar een 4

avatar van scabiosa
heel persoonlijk, vrolijk en dan toch weer nostalgisch album is dit. ze is prettig gestoord, ze is funky, sexy en creatief...
een meid om verliefd op te worden
lekker plaatje!!!