Loess - Wind and Water (2006)

Electronic

10. Veld (4:53)
  11. Dasein (6:44)
  12. Lll6 (7:41)
avatar van cichlisuite
waar Bitcrush op n5MD weer zwaar tegenvalt, deelt Loess niet mee in die misère.

Opnieuw een heel erg relaxte plaat wordt hier afgeleverd.
Er zit een ongekende diepte in de sound van Loess, dit zal voorlopig nog wel even in mijn playlist blijven staan.

avatar van Goodfella
Mooi album, maar wel 'een van de velen' bij n5MD. Een artiest als SubtractiveLAD klimt daar bovendien vaak nét een niveautje hoger.

Eerlijk gezegd doet die Bitcrush me zelfs wat meer dan deze van Loess. Natuurlijk gaat 'ie een paar keer de mist in en is Wind and Water constanter, maar dat gespeel met electronica en (post)rock is in zekere zin gewaagder en interessanter dan deze veilige, ietwat brave release.

avatar van cichlisuite
Het commentaar van Goodfella kan ik mij wel in vinden, behalve natuurlijk dat gedeelte over bitcrush hehe,

Het is niet bepaald innovatief of iets, maar wederom zeer degelijk uitgevoerd.
Toch heeft Loess iets extra's,
zoals " Creshiem " die typische Loess sound met zich meedraagt

Dit soort albums door een koptelefoon is erg aangenaam

avatar van Onderhond
Die nieuwe Bitcrush ook nog niet gehoord (het zal ook wel ), maar dit bevalt toch wel weer. Origineel is het niet nee, maar tracks als Creshiem zijn gewoon wonderschoon.

Het niveau van een SubtractiveLAD haalt het niet, maar da's wat mij betreft dan ook zowat het beste wat er binnen dit subgenre rondhuppelt op n5MD. Mooi album, lekker relax wegdromertje.

avatar van John Doe
Ik luister de nummers Brumal en Lomond nog regelmatig op mijn mp3 speler. Ongelovelijk mooie nummers die ook erg mooi na elkaar werken. De CD heb ik al lang niet uit de kast gehaald, omdat ik dit album integraal luisteren niet prettig vind. Begint nogal dreinerig te klinken na een tijdje op een manier die niet fijn is voor mijn oren. Vandaar mijn mijn niet al te hoge stem. Heb verder wel zeer veel respect voor deze artiest.

tuktak
bij loess hoor je eigenlijk meteen dat het loess is, dus origineel is hun geluid zeker wel. soms is hun concept wel erg ver doorgevoerd, wat misschien saai kan overkomen als je niet aandachtig luistert. Maar als je hun sound kan waarderen en zijn werk laat dan, dan blijken de tracks stuk voor stuk van hoge schoonheid.