Highly Suspect - Mister Asylum (2015)

Label: 300

8. F**k Me Up (2:30)
  9. Vanity (3:59)
  10. Claudeland (4:14)
avatar van Pinsnider
Gôh; lekkere ouderwetse rock n' roll. Op Pinguin Radio komt de het regelmatig voorbij. Ben toch wel benieuwd naar de rest van deze plaat!

avatar van Pinsnider
Twee stemmen met een gemiddelde van 4,25..????
Nou, dan zal het wel weer aan mij liggen (zoals in 98% van de gevallen)
Zojuist de hele plaat voor het eerst geluisterd en ik denk dat ik nu het allerergste ga zeggen wat je maar over een rockplaat kunt zeggen: Hij kabbelde ongemerkt voorbij.
Nuja, dat is niet helemaal waar: ik ging me op een gegeven moment mateloos irriteren aan de (mother)fuck(er)s, die ik steeds meer ging interpreteren als zwaktebod om e.e.a. toch nog een beetje spannend te maken (iets wat met de muziek niet lukte). Zelfs Lydia is niet meer leuk als zij aan de beurt komt.
Ik weet ook niet wat het is. Het pakt me niet en boeit me niet. Het klinkt me allemaal iets te geforceerd. Jammer, want na Lydia een paar keer in haar eentje op de radio te hebben gehoord had ik erg zin in deze plaat....

avatar van JVT
JVT
Op NME kwam ik deze band toevallig tegen, enkele heel erg lovende reviews later heb ik het album dan ook maar binnengehaald. En ik vind het echt wel een lekker plaatje, lekkere no nonsense gitaarplaat. Paar luisterbeurten achter de rug, voorlopig 4,0*

avatar van berwt
De uiteenlopende oordelen zijn begrijpelijk. Toen ik de eerste keer Lydia hoorde voorbij wandelen, kon ik een instemmende glimlach met bijhorend knikje niet wegsteken. Niet denken aan de Kings of Leon met zo'n gelijkaardige strot is moeilijk en ook instrumentaal heeft het er soms wat van weg. En toch zit hem daar ook het probleem. Drum-bas-gitaar spelen op behoorlijk niveau, de zang is wat mij betreft zelfs nog een trapje hoger te plaatsen, maar de mayonaise schijnt toch niet te pakken. Instrumentaal rockt het wel, maar mist het finesse om de zang in zijn verhaal te volgen.

Een schoolvoorbeeld van 1+1=1,5 wat mij betreft. Als we dat vermenigvuldigen met de MuMe-factor 2, geeft dat een best nog aanvaardbare 3*...