Palace of the King - White Bird / Burn the Sky (2015)

Australiƫ
Label: Listenable

1. Take Your Medicine
  2. No Chance in Hell
  3. Another Thing Coming
  4. Burn My Bridges
  5. White Bird (Bring Your Armies Against Me )
  6. Ain't Got Nobody to Blame but Myself
  7. Leave Me Behind
  8. Devil's Daughter
  9. Get Back Up (Burn the Sky )
  10. If It Ain't Broke
avatar van DargorDT
Rival Sons beheerst het kunstje natuurlijk niet alleen, ook de zes heren van deze Australische band weten van wanten. We horen Led Zeppelin, The Stones, Deep Purple en Jimi Hendrix. Zomaar wat referenties waardoor de goede verstaander al genoeg weet. Retro. Rock. Met hoofdletters. Want het swingt! Dit is aanstekelijke rock, lekker stevig, zonder direct te klinken als de voorbeelden maar ontegenzeggelijk beïnvloed door de jaren 60 en 70. Ook een plaat met een wat zomers aandoend timbre, lekker lui soms, maar altijd direct. De Lenny Kravitz-achtige solo's ontbreken niet.

Verrassend sterke plaat, waardoor het ontbreken van reacties mij wat verbaast. Maar iemand moet de eerste zijn.

avatar van vielip
Vanmiddag deze lp meegenomen bij No Dust Records in Wezep. Alles wat hierboven wordt beweerd klopt als een bus. Dit smaakt zeker net zo lekker als een Rival Sons. Of The Quill. Om maar eens wat vergelijkingsmateriaal op tafel te gooien. Het swingt de pan uit en grooved als een malle. Liefhebbers van 70's rock kunnen hun hart ophalen.