Bonnie 'Prince' Billy - Black / Rich Music (1998)

Roots
Label: Drag City

1. Organ: Do What You Will Do (1:34)
  2. Do What You Will Do (3:02)
  3. Risen Lord (4:22)
  4. Organ: Allowance (1:36)
  5. Allowance (3:02)
  6. Black / Rich Tune (3:19)
  7. Organ: Black / Rich (0:39)
  8. Guitar: Do What You Will Do (1:39)
sxesven
Ben toch wel uitermate benieuwd wat Timothebizkit ertoe aanzette dit (weinig bekende) Oldham plaatje met 0,5* te belonen. Deze EP is immers niet alleen nogal onbekend maar ook gewoon erg goed. Punt. 4,5*

avatar van Nakur
Gekocht op LP. Die orgel riedeltjes hadden niet gehoeven, de 4 nieuwe nummers zijn wel erg mooi, met The Risen Lord als meesterwerl

Timothebizkit
sxesven schreef:

Heb ik hier serieus op gestemd...?
Ik heb dit nog nooit in mijn leven gehoord :S
Laten we maar hopen dat mijn account was gehacked! Bij deze mijn excuses en mijn stem verwijder ik uiteraard.

avatar van dj maus
Filmmuziek bij een obscure film The Broken Giant en aanvankelijk ook uitgebracht onder de titel "Songs Put Together For The Broken Giant"

Risen Lord is - inderdaad - een fantastische tekst van D.H. Lawrence, passend op muziek gezet door Oldham.

avatar van Masimo
Een van z'n sterkste EP's! De film niet gezien - maar desondanks vind ik dit een erg sterk werkje van ome Oldham.

Ik vind de de orgelriedeltjes stiekem wel leuk, een mooie afwisseling om de tussenstaande songs beter van elkaar te scheiden; en vervolgens beter uit te laten komen. Allen prachtige nummers, met als uitschieter 'Risen Lord'. Niet alleen een mooi gedicht, maar ook nog een erg mooie uitvoering..

Ik twijfel sterk tussen de 4* en de 4.5*.. Misschien 'ns als ik in een erg goede bui ben.. 't Zou zeker niet onverdiend zijn, eigenlijk.. Verdorie, wat is albums proppen in cijferige hokjes toch verdomd lastig..

Zonder de instrumentals misschien wel een 4,0 waard, met The Risen Lord als absoluut hoogtepunt. Eén van de beste Oldham-nummers ooit, waarin hij de tekst helemaal naar zijn hand (en zijn stem) zet. Jammer dat de elektronische versie op Guarapero zo'n miskleun is geworden...

avatar van Ducoz
Ik vind dit ook een behoorlijk sterke Oldham E.P, eigenlijk een soort van mini-album.
De orgelriedeltjes vind ik maar zo-zo eigenlijk... ik zal hem vanavond nog eens draaien om te zien of ik hier een 4* op plak of niet.