Kourosh Yaghmaei - Back from the Brink (2011)

Alternatieve titel: Pre-Revolution Psychedelic Rock from Iran: 1973-1979

2. Dar Enteha (4:09)
  3. Hajme Khali (2:43)
  4. Paiz (4:20)
  5. Leila (4:28)
  6. Del Dareh Pir Misheh (2:54)
  7. Akhm Nakon (3:25)
  8. Shirin Joon (3:31)
  9. Ghazal (5:18)
  10. Tavalode Yek Seda (4:23)
  11. Mosafere Shahre Baran (6:01)
  12. Saghe (3:25)
  17. Baroona (4:27)
  18. Khaar (6:49)
  19. Havar Havar (3:46)
  20. Ashiooneh (4:36)
  21. Bachehaye Khoobe Koocheh (3:39)
Ik had hier eigenlijk al een fanboy bericht van Iran-ganger Stalin verwacht

avatar van Stalin
Maartenn schreef:
Ik had hier eigenlijk al een fanboy bericht van Iran-ganger Stalin verwacht

Stalin heeft de 3LP box afgelopen week besteld, dus hopelijk volgende week binnen.
Verwacht hier overigens geen ellenlange discussies, want dit zal niet de meest bekende muzikant zijn hier op MuMe.

Toch zonde, want er is naast Kourosh Yaghmaei nog veel meer heerlijke muziek gemaakt in het Iran van voor de revolutie.
Funk, pop, folk, psychedelica, jazz...het kon allemaal voordat de ayatollah de boel op slot deed.

Ajam Mixtape #5: Jazz in Iran through the Decades ajammc.com

Rebirth of the Cool: American Music Makes a Return to Iran NY Times

Mijn persoonlijke favoriet is toch wel het nummer Helelyos van Zia Atabi.
Een samenwerking tussen Zia en Fela Kuti was helemaal geniaal geweest

Daarnaast misschien wel de meest bekende Iraanse zangeres Googoosh, die in 2013 nog in de Royal Albert Hall stond.

Een van de missies in Iran was het scoren van origineel Iraans vinyl, maar dat is helaas niet gelukt.
Afgezien van een stapel zeer bekraste 78rpm's in de bazaar van Shiraz, zijn we niks tegengekomen.

Gelukkig is er online nog een hoop te vinden in de vorm van mooie verzamelaars, zoals bijvoorbeeld Pomegranates.

Nu nog Farsi leren zodat ik uit volle borst kan meezingen

Maartenn (crew)
Stalin waar blijft die recentie nou?

avatar van Stalin
Goede vraag...

Heb de 3LP box vrijwel direct na terugkomst uit Iran besteld, maar daarna nooit meer iets van vernomen.
Wellicht heeft de ayatollah de verzending onderschept en gaat hij nu helemaal uit zijn plaat daar in zijn paleis in Iran

Maartenn (crew)
Als het goed is zijn de sancties zo goed als opgeheven, dus de box zal moeten komen!