New Politicians - Remission (2015)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Revelator (4:02)
  2. Cut a Hole (4:39)
  3. Been in the Wars (4:29)
  4. Images (4:15)
  5. Killer on the Mend (3:31)
  6. Remission (6:37)
  7. The Idealist (4:29)
avatar van Alicia
New Politicians, of je het nu mooi vindt of niet, is een naam die hoofdzakelijk ironisch bedoeld is. De band, opgericht in 2012 en afkomstig uit een bijna niet op de kaart te vinden dorp ergens in New Jersey, heeft na twee fraaie EP's, nu dan eindelijk deze mooie cd uitgebracht.

In de eerste instantie dacht ik... dat ik met een héél ver weg verstopt album van Interpol te maken had. Of is dit misschien wel - wat ik zomaar ergens heb gelezen - inderdaad hét nieuwe album dat Interpol had moeten maken? Daar zit wel wat in: het staccato gitaartje lijkt op het eerste gehoor veel op het geluid van Daniel Kessler, de nogal springerige gitarist van Interpol en ook de liedjes klinken zo nu en dan erg Interpol.

Hoe dan ook, New Politicians geven het eerlijk toe. Ze hebben vast en zeker naar oude bands als Joy Division en The Sound geluisterd. Maar welk huidig post-punk gezelschap heeft daar nu niet naar geluisterd?

Maar let op! Dit nieuwe bandje heeft genoeg talent in huis om erg goede songs te schrijven. Zulke bandjes kom ik echt niet zo vaak meer tegen in post-punkland anno 2015.

De EP's "Alpha Decay" en "Drag a City", beiden uitgebracht in 2013, vind ik helemaal top.

Hoppa... allemaal in het winkelmandje!

avatar van Alicia
Het waarom is mij ontgaan, maar deze plaat heeft dus nu een andere cover. Of deze nieuwe hoes mooier is laat ik maar aan de kijker over!

Blijft: een heel fijn post-punk album....