America - Homecoming (1972)

Rock / Pop
Label: Warner Bros.

1. Ventura Highway (3:33)
  2. To Each His Own (3:15)
  3. Don't Cross the River (2:32)
  4. Moon Song (3:42)
  5. Only in Your Heart (3:19)
  6. Till the Sun Comes Up Again (2:13)
  7. Cornwall Blank (4:19)
  8. Head and Heart (3:50)
  9. California Revisited (3:05)
  10. Saturn Nights (3:32)
Pieter Paal
'Ventura Highway' en 'Don't cross the river' blijven heel hoog boven de rest uitsteken.

avatar van heicro
Mee eens, maar de rest is ook goed te pruimen.

heicro schreef:
Mee eens, maar de rest is ook goed te pruimen.

Volledig mee eens.

Van begin tot het eind een fantastische collectie popsongs met een rockrandje. 'Cornwall Blank','Don't Cross The River' en 'Ventura Highway' behoren tot het beste van America. 'Homecoming' is meer een mainstreamalbum dan het eerste album. Toch kan het zich onderscheiden van andere muziek die in dezelfde periode werd uitgebracht. Op de DVD van America - Musikladen live, staan prachtige vertolkingen van nummers komende van deze release.

avatar van Madjack71
Een goede opvolger van het debuut. Ventura Highway heeft die -voor mij- kenmerende vaart van America die ik zo waardeer. Don't cross the river is de andere -vrolijk stemmende- bekende. Maar ook als geheel heeft het een aangename sfeer, die wel aansluit bij de lucht en schaduw die het op de bandleden werpt. Jonge optimistische, positief gestemde muzikanten, die ws. eind jaren zestig bij elkaar kwamen door de voorliefde voor muziek zoals CSY deze maakte en/of Buffalo Springfield. Hoe het ook zij...ik ben er blij mee.

WPE
Mooie melodieuze muziek. Helemaal eens met Madjack71!

avatar van Bowlingbal
Holiday vind ik hun beste album van de jaren 70.
Homecoming ben ik nu weer eens aan het beluisteren, is ook heel mooi, en klinkt wat voller dan hun naamloze debuut-album uit 1971 of was het 1972 (volgens mij hebben ze daar later weer A Horse With No Name aan toegevoegd toen het een grote hit werd).
To Each His Own is mijn meest favo-song, was volgens mij ook een b-kantje van een single, ik herinner me zoiets.
Ik ben ooit eens begonnen met hun werk te verzamelen, en de eerste was die History: Greatest Hits uit 1975 Was wel een gedoe met al die Warner Bros. albums die steeds met een H begonnen, behalve het debuut en Live.
In de Capitol-jaren hebben ze ook nog wat moois afgeleverd, zoals The Border, dat toen op dinsdag veel door de VARA gedraaid werd. Het stond ook op een album voor een goed doel. You Can Do Magic komt op de radio nog regelmatig langs, maar het is in Nederland nooit een hit geweest. De twee overgebleven originele bandleden stonden in die jaren vaak op die hoezen afgebeeld, maar ze waren/zijn nog steeds een band.
Ventura Highway en Don't Cross The River werden in het verleden ook vaak op de radio gedraaid. Meestal komt A Horse With No Name of You Can Do Magic voorbij.
Na het album Human Nature heb ik ze niet meer zo gevolgd of heb ik niets meer van daarna meegekregen. Ik zag wel ergens een box staan met van alles en nog wat.

avatar van Jaep
Leuke plaat van America, met inderdaad Ventura Highway en Don't Cross the River als hoogtepunten. Op de B-kant zakt het helaas een beetje in.

avatar van Wandelaar
Als geheel toch wel het beste album van deze band. Mooi, sfeervol en geweldloos. En passend in de tijdgeest met bands als Buffalo Springfield, CSN en Eagles. Nederlandse equivalenten: Greenfield & Cook.

avatar van gaucho
Wilde net Wandelaar kwoten, omdat-ie aanvankelijk schreef: ...beste album van deze Engelsmannen...
Waarop ik dacht: Huh? Maar er blijkt toch een kern van waarheid in te zitten, volgens Wikipedia:
Origin: London, England.
America is a rock band, formed in England in 1970 by multi-instrumentalists Dewey Bunnell, Dan Peek, and Gerry Beckley. The trio first met as sons of U.S. Air Force personnel stationed in London, where they began performing live.

Maar het zijn dus wel degelijk Amerikanen... Wandelaar heeft z´n bericht terecht aangepast, maar bij de artiestennaam staat nog steeds ´Verenigd Koninkrijk´vermeld. Ik zal een correctie indienen.

Over deze plaat - ik heb de LP nog, maar kan me er behalve de singles weinig van herinneren, behalve dat het aangenaam genoeg wegluistert om de plaat in de collectie te houden. Binnenkort toch maar weer eens voor gaan zitten.

avatar van Wandelaar
Nou ja, gaucho, ik zat tijdens het schrijven ook even te zoeken naar de waarheid omtrent de herkomst. Ik meende namelijk altijd dat het een Britse band was. Gedeeltelijk waar. Het zijn zonen van Amerikaanse officieren, in Engeland geboren, alleen Dan Peek is geboren in De VS. De band is in London opgericht, dus dat klopt wel, maar verder 'all american' deze heren.

avatar van Tonio
Even fijn album als hun debuut. Het bekende Ventura Highway blijft mooi. En de uitvoering van Head and Heart van John Martyn mag beslist gehoord worden

Ja, Amerika werd in Engeland gevormd. Hun vaders waren Amerikaanse militairen. Gingen naar school in Hertfordshire. Dus ja, ze waren toen een tijdje 'geclaimde' Britten. Ten eerste dachten mensen dat het Neil Young was.
Heerlijk fris album. 'The Wrecking Crew' assisteert op ritme. Vooral Joe Osborn was uitstekend. 'Cornwall Blank' mooi sveervol!!
Er is trouwens een heel goed 'concert voor de BBC -' In Concert 'serie, ca. 1973.

avatar van rider on the storm
Debuut blijft mijn favoriet… deze mag er echter ook zijn. Heerlijk luisterplaatje. En Ventura Highway is natuurlijk geweldig.