menu

Magna Carta - The Fields of Eden (2014)

mijn stem
3,75 (8)
8 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Folk
Label: Talking Elephant

  1. Anemos / Child of the Light (1:25)
  2. Long Time Running (5:20)
  3. Walk Away from Heaven (5:02)
  4. The Fields of Eden (16:14)
  5. The Same Rain (5:20)
  6. Greenhow Hill (4:34)
  7. This Time Around (4:34)
  8. European Union Blues (3:28)
  9. Nidderdale / Backroads (5:45)
  10. The Wild Geese (4:21)
  11. Life in the Old Dog (3:09)
totale tijdsduur: 59:12
zoeken in:
4,0
Magna Carta, dan zeg je eigenlijk Simpson. De oude Magna Carta maakte schitterende platen zoals Lord of the ages en Seasons. Daarna werd het minder en een hele tijd was Magna Carta Simpson met zijn vrouw. Intussen is hij gescheiden en met een nieuwe liner up is er een nieuwe cd gemaakt. En dat is zeker niet slecht. Zelfs weer een lang nummer 'fields of eden' in de stijl van 'lord of the ages'. Heb ze pas geleden nog life gezien in het prachtige theatertje t Pandt in Gorinchem, waar ze al die jaren nog zijn gekomen. Waarschijnlijk wel het laatste optreden, want gitaar spelen gaat niet meer zo goed. Maar wat een geweldig optreden, waar grote delen van deze plaat werden gespeeld.

avatar van Mssr Renard
3,5
Mooie folkplaat. Goede songs, prettige sfeer. Erg vrolijk en positief. Eigenlijk straalt de hoes wel uit hoe de plaat zo ongeveer klinkt.

Mooie gitaartokkeltjes, wat viool, lapsteel en harmonica. Hier en daar wat te zoet en komt de BZN-sound om de hoek kijken, en wil je als TROS-publiek uit de maat meeklappen. Maar gelukkig zijn er genoeg sterke tracks om TROS-muzak te zijn.

In het 16 minuten tellende Fields of Eden klinkt het heel even zelfs als Dire Straits. Maar ook drukt de pret niet. Daarvoor is de song té mooi.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:56 uur

geplaatst: vandaag om 12:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.