Warhorse - Warhorse (1970)

Alternatieve titel: Vulture Blood

Label: Vertigo

1. Vulture Blood (6:13)
  2. No Chance (6:22)
  3. Burning (6:17)
  4. St. Louis (3:50)
  5. Ritual (4:54)
  6. Solitude (8:48)
  7. Woman of the Devil (7:16)
  8. Ritual [Live] * (5:06)
  9. Miss Jane [Demo] * (3:37)
  10. Solitude [Live] * (4:52)
  11. Woman of the Devil [Live] * (6:45)
  12. Burning [Live] * (6:09)
avatar van Klumpie
Warhorse werd opgericht door voormalig Deep Purple bassist Nick Simper. Dit album kent dan ook vele Deep Purple (en Uriah Heep) invloeden.

Is het net zo goed als Deep Purple? Nee dat zeker niet, maar het is zeker wel een aanrader voor de mensen die van Deep Purple en Uriah Heep houden.

Van mij krijgt dit album dan ook 3 sterren.

avatar van B.Robertson
Zeer goed aanhoorbaar debuut album.Wordt al snel even door de zogenaamde popcritici de grond in geboord.Onterecht want deze band had best wel kwaliteiten.De zanger klinkt wat rumoerig maar de bassist is in ieder geval uitstekend.Het lied Ritual deed mij altijd aan DP denken maar het is geen probleem dat Nick Simper door zijn eigen oude band beïnvloed is.Solitude is een mooi lang duister en slepend nummer.St.Louis was een bescheiden hitje. Voor de mensen die alles verzamelen wat met DP te maken heeft is het wel geschikt. Ik heb er wel(kantje boordje)vier sterren voor over.

avatar van music4life
metal? goeie hard rock

avatar van Rinus
Goed en degelijk album, met inderdaad veel DP en UH invloeden. Mooie periodegetrouwe hardrock met een klein progressief randje eraan. Goed gitaar en orgelwerk. Luistert fijn weg.

avatar van B.Robertson
Label Angel Air? Van de CD remaster ja, LP was van Vertigo die een nieuwe Black Sabbath ontdekken wou. Volgens de hoesinformatie van de heruitgave trad Warhorse sinds de oprichting in juni 1970 op met o.a. U.F.O. en Judas Priest als support. Nick Simper kreeg geen liefde van de Deep Purple fanclub waar ik lid van was, wat een doorslaggevende reden werd tot beëindiging lidmaatschap. Warhorse kan je afschepen als niet relevant zijnde of inferieur aan veel andere soloprojecten e.d. uit de Deep Purple stamboom. Met enige goede wil kan men er ook een zekere cultstatus aan verlenen als pre-hardrock album zijnde, waar soms best wel een duistere sfeer over hangt. Zanger Ashley Holt komt hier stukken beter tot zijn recht dan op de albums met Rick Wakeman, waarvoor hij later ingehuurd werd.