Culture - Culture in Culture (1986)

Jamaica
Reggae
Label: Heartbeat

1. Peace and Love (4:14)
  2. Capture Rasta (3:40)
  3. Old Tattoo (3:10)
  4. This Way (3:53)
  5. Step Along (2:51)
  6. Five to One Strip Me (3:52)
  7. Praise Him (3:57)
  8. Mr. Music (4:12)
  9. Soon Come (3:23)
  10. Pure War (3:23)
avatar van potjandosie
de opvolger van het door Sly Dunbar en Robbie Shakespeare geproduceerde "Culture At Work" verscheen in hetzelfde jaar 1986. dit album werd uitgebracht op het GG Ranglin Music Tracks label van Alvin Ranglin, die dit album mede produceerde.

wederom 10 sterke tracks op dit album met de van Culture bekende fraaie harmoniezang, waarop Joseph Hill schittert met zijn doordringende, krachtige zang. het "Sleng Teng riddim" (computer gestuurde ritmes) deed rond 1985 zijn intrede in de Jamaicaanse muziek, met name in het sub genre dancehall, dat ook wel raggamuffin wordt genoemd.

"Capture Rasta" is de Culture variant van dat destijds populaire "riddim". "Peace and Love" gaat over het geweld dat regelmatig plaatsvond tijdens de dance hall music optredens. "This Way" verhaalt over de armoede en uitbuiting van de mensen in Jamaica. "Five to One Strip Me" gaat over iemand die pech heeft met het gokken. "Praise Him" heeft een religieuze tekst met het bekende motto "give thanks and praises to Jah". in "Soon Come" en "Pure War" wordt de situatie van het Zuid-Afrikaanse apartheidssysteem van destijds vergeleken met de ellendige situatie van armoede in Jamaica.

van hun latere albums is deze een persoonlijke favoriet. veel upbeat riddims op dit album met stuk voor stuk sterke melodieën , waarbij de productie iets moderner klinkt dan op hun meer authentiek klinkende klassieker "Two Sevens Clash", dus wellicht dat de sound van dit album sommige liefhebbers minder zal aanspreken.

Album werd geproduceerd door Joseph Hill, Alvin Ranglin & Enos McLeod
Recorded at Aquarius, Channel One & Harry J Studio's, Kingston, Jamaica