Now Dance Hits '96 Volume 3 (1996)

Dance
Label: EVA

1. Mark Morrison - Return of the Mack
  2. Backstreet Boys - Get Down (You're the One for Me)
  3. Nakatomi - Children of the Night
  17. Technohead - Happy Birthday
  18. T-Spoon - Rockstar
  19. Nuttin' Nyce - Nasty Girl
  20. Extince - Kaal of Kammen
Heel veel dingen die ik nu niet meer aan kan horen, maar U96, Music Instructor, Extince, JX (Rex The Dog!), Deep Zone en met name Critical Mass (Nederlandse beste happy hardcore-artiest, vond ik destijds) maken er toch nog 1,5* van.

avatar van musicfriek
Ik dacht dat ik de enige was! Dat nummer van JX heb ik op maxi CD-single, echt een fan-tas-tisch nummer

Ik vond You Belong To Me nog beter eigenlijk. JX is dus geweldig en de persoon erachter brengt nu af en toe platen (die niet eens zoveel anders klinken) uit als Rex The Dog.

Je zou zijn minimix eens moeten horen, staat nog wel op zijn website. Erg leuk!

avatar van tnf
tnf
Dit is echt een geval van:

Jeugdsentiment --> Jááááá!
Heeft het de tand des tijds doorstaan? Is het muziek die ik buiten de nostalgische gevoelens op nog eens op ga zetten om er eens lekker van te genieten? --> Niet bepaald...

avatar van musicfriek
Toch vreemd dat JX nooit een album uitgebracht heeft. Ze hebben genoeg hits gehad om er een mee te vullen. Wie weet komt er ooit nog een verzamelaar. In de tussentijd vermaak ik me nog prima met There's Nothing I Won't Do!

avatar van thelion
JX was ook de persoon achter Felix die we nog kennen van de hits Don't You Want Me en It Wil Made Me Creazy uit 1992

Da's niet waar, JX is Jake Williams, die verder vooral bekend is als Rex the Dog.

Felix is ene Francis Wright, maar zijn bekende singles werden wel geproduceerd door Rollo, die vooral bekend is van Faithless, maar in het midden van de jaren '90 ook veel singles uitbracht als Rollo goes ... en bv. O.T. Quartet.

De muziek lijkt wel wat op elkaar, maar de mensen erachter zijn dus niet dezelfde.

avatar van thelion
Dan heb ik tog een paar dingen door elkaar gehaald waarschijnlijk.......... i am so sorry

Deze is nog beter: Son of a Gun

Ik dacht dat ik You Belong to Me het ultieme JX-nummer vond, maar die viel me bij herbeluistering net wel een beetje tegen eigenlijk.

Dit is een fantastisch mixje (begint op 2:50 ongeveer) dat hij op de radio deed als Rex the Dog, een paar jaar geleden. Erg leuk en erg 80s ook.

avatar van musicfriek
Mwah, vind ik niet beter, klinkt wat meer gedateerd vind ik. Wie is die zangeres eigenlijk?

avatar van reptile71
Geweldig album, mooi hoes ook!

musicfriek schreef:

Volgens mij was het de eerste single, logisch dat het dan wat meer gedateerd klinkt.

Maar volgens mij gebruikt hij sowieso analoge synths, waardoor het een beetje gedateerd klinkt.

Ik kan zo snel niet vinden wie die zangeres is, maar volgens Discogs zit er wel een sample in van Ecstasy, Passion & Pain's Touch and Go, een mij niet bekende discoplaat uit 1976.

Ik vind die derde single (die hierop staat) echt al een stuk minder (al blijft het nog steeds leuke muziek). Maar ik was dan ook wel erg weg van de eerdere singles destijds. In '96 was ik ook wel wat minder geinteresseerd in dit soort verzamelaars.

avatar van kaztor
... Met het ergste nummer, IK HERHAAL: ERGSTE NUMMER, allertijden: DE MACARENA!!!

avatar van FunkStar
JX is erg lekker inderdaad! Verder vind ik Deep In You van Tanya Louise ook nog een erg lekker nummer. Heb de CD maxi er nog van, daar staan lekkere remixen op!