Nicolas Godin - Contrepoint (2015)

Frankrijk
Electronic
Label: Because

1. Orca (2:22)
  2. Widerstehe Doch der Sünde (6:04)
  3. Club Nine (2:46)
  4. Clara (5:09)
  5. Glenn (3:32)
  6. Quei Due (4:13)
  7. Bach Off (7:16)
  8. Elfe Man (2:53)
avatar van willemmusic
Het duurde even, maar ik geloof hier met een meesterwerkje te maken te hebben (meesterwerkje door de korte speelduur!). Dat kwam door de repeatstand van mijn speler en mijn luiheid (plus groeiende fascinatie!), die af te zetten.
Nicolas Godin bewijst niet van de straat te zijn en speelt op elegante wijze met de nalatenschap van Bach. Ik ben geen klassiekemuziekkenner, maar wie kent er niet iets van Bach, de grootheid die de muziek eigenhandig naar een hoger plan tilde. Men moet zich voorstellen dat J.S.B. bewerkstelligde wat een rits talenten in een paar eeuwen misschien voor elkaar zouden krijgen. En dit was in deze geniale componist met een enorme werklust verenigd!
Enfin, je merkt wel dat mijn taalgebruik tekort schiet, maar ben dan ook niet echt een Bach-kenner.
Maar als muziekliefhebber heb ik Bach nooit kunnen vermijden. Hij is alom tegenwoordig, ook in de popmuziek. Voorbeelden genoeg en nu heeft Air-toetsenist Nicolas Godin er een cd aan gewijd om de barokke Bach met andere muziekstijlen te vermengen. Ook met die van Air!
Sérieus speels dus, als u begrijpt wat ik bedoel.
Ik heb ze nog niet allemaal door, maar wat te denken van Bach op Dave Brubeck Quartetachtige lounge-wijze, Bach op de Italiaanse softporno stand, een Caraïbische Bach met onderwatermodus en nog veel meer....

Een aanbevolen elegante welluidende puzzel!