Vitruvius - Vitruvius (2011)

1 stem

Mexico
Metal / Rock
Label: Dust on the Tracks

1. Stealing a Tear from the Rain (7:02)
  2. Inner Space (6:39)
  3. Somewhere (4:57)
  4. Memories (5:58)
  5. Alchemist (7:19)
  6. Shade My Sight (6:10)
  7. Lost Perception (4:26)
  8. Stain in the Moon (6:01)
  9. Black Sphere Pt. 1 [Instrumental] (2:29)
  10. Black Sphere Pt. 2 (6:24)
avatar van ProgMetal
Geen idee wat ook alweer de aanleiding was dat deze in mijn verzameling terecht is gekomen, maar zeker geen verkeerd

Prog Rock uit Mexico en dan ligt het vergelijk met de grote namen op de loer. Dus voor de beeldvorming dan maar: een wat rustiger Dream Theater met een zangeres. En daar houdt het vergelijk met DT niet op. Ook hier zullen zang kwaliteiten bron van discussie zijn maar ook hier past het wel. Doet me qua zang ook denken aan hAND hoewel de muziek minder gecompliceerd is als die van hAND.

Al met al geen straf om uit te zitten en zeker als debuut prima verteerbaar. Nummers steken goed in elkaar en iedereen krijgt de ruimte te soleren zoals dat hoort in dit genre en daarbij is duidelijk dat het aan kwaliteiten niet ontbreekt.