Josh Rouse - Home (2000)

Label: Slow River

1. Laughter (4:43)
  2. Marvin Gaye (3:09)
  3. Directions (3:26)
  4. Parts and Accessories (3:54)
  5. 100m Backstroke (3:32)
  6. Hey Porcupine (3:50)
  7. In Between (4:05)
  8. And Around (4:17)
  9. Afraid to Fail (3:26)
  10. Little Know It All (3:46)
niet zijn beste album maar één van zijn beste songs kan je hier zeker op vinden----------->Parts and Accessories!!!

avatar van potjandosie
aangezien zijn debuut "Dressed Up Like Nebraska" mij zeer beviel, dit 2e album van de uit Nebraska afkomstige singer/songwriter Josh Rouse beluisterd.

waar ik op zijn debuut gecharmeerd was door de folky/roots sound, is op dit album meer soft rock of soft pop te horen, die mij in 1e instantie minder kon bekoren.

een fijn gevarieerd album met ballads als "100m Backstroke" en "And Around", af en toe mid-tempo "Marvin Gaye" , "Parts and Accessoires" en "Hey Porcupine", of iets meer up-tempo in nummers als "Directions" dat als single werd uitgebracht en "Afraid to Fail", een nummer dat erg doet denken aan de muziek van de Britse band The Smiths.

bijzonder dat in meerdere nummers een prominente rol is weggelegd voor de klanken van trombone en trompet, terwijl ook de fraaie gitaarriffs van gitarist Will Kimbrough alle ruimte krijgen.

jammer dat Josh Rouse niet zo'n onderscheidende stem heeft, want hij weet zich op dit album wel te onderscheiden met zijn song writing. aangezien de kwaliteit van zijn songs naar mijn mening niet onder doet voor die van zijn debuut, volsta ik wederom met een 4.

de inmiddels 52-jarige Josh Rouse heeft 14 reguliere solo albums op zijn naam staan, waarbij opvalt dat zijn albums "Nashville" en "1972" hier op MuMe hoge noteringen krijgen. wellicht reden om ook deze albums uit te checken.

Album werd geproduceerd door Josh Rouse & David Henry

Jason Moon Wilkins: bass
Sharon Gilchrist: bass, background vocals
Paul Burch: vibes
Roy Agee: trombone
Brad Jones: bass, chamberlain, marimba, piano
John Deaderick: drums, Rhodes, piano