Synkro - Changes (2015)

9. Midnight Sun
  10. Harbour
  11. Above the Clouds *
avatar van davevr
Ik heb net de dubbel LP besteld op Apollo. Hier ben ik nu echt nieuwsgierig naar. 1 van de meer interessantere artiesten die ik eigenlijk ken.

avatar van Oepsje
Album is reeds te beluisteren op spotify. Zojuist de eerste luisterbeurt erop zitten en die smaakt zeker naar meer. Heerlijke electronische nummers waar synkro goed geluisterd heeft naar de meester Burial. Met name de doffe zangsample in Holding On doet denken aan Burial, maar de algehele sfeer die het album uitademt komt ook dicht in de buurt.
Hier gaan nog heel wat luisterbeurtjes volgen!

avatar van jurado
Lekker plaatje inderdaad.
De drum&bass is verdwenen, het geluid wat Synkro hier laat horen is veel meer ambient gericht met een vleugje triphop.
Het is muzikaal-technisch allemaal niet wereldschokkend maar daar ligt juist de kracht van dit album.
Less is more? Ja, denk het wel in dit geval.

avatar van kobe bryant fan
Het langverwachte debuut van Synkro lost mijn verwachtingen in, sterker nog, hij overtreft ze.
Zoals jurado hier boven mij al schrijft, 'less is more' Synkro gooit alle techniek en lagen weg en weet met een lege, maar daarom zeker geen intense-en sfeervolle, plaat de volle speelduur te blijven boeien.
Vooral zijn sterk gebruik van reverb en delay en het spelen met stilte zorgt ervoor dat Changes de term 'less is more' verdient. Genieten, dit!