Mega Dance 93 (1993)

Dance
Label: Arcade

1. The Good Men - Give It Up (3:28)
  2. Shaggy - Oh Carolina (3:11)
  3. Deborah Wilson - Free (3:56)
  4. Jenny Bee - Wanna Get Your Love (3:45)
  5. CB Milton - Send Me an Angel (4:02)
  6. Cappella - U Got 2 Know (3:44)
  7. Captain Hollywood Project - Only with You (3:51)
  8. 2 Boys - I Won't Let You Down [Ragga Mix] (3:49)
  9. Naughty By Nature - Hip Hop Hooray (4:21)
  10. Flip Da Scrip - Throw Your Hands in the Air (4:08)
  11. Bizarre Inc. - Took My Love (3:33)
  12. Bass Bumpers - Move to the Rhythm (3:22)
  13. Rage - Why Don't You (3:52)
  14. Dance 2 Trance - Power of American Natives (3:52)
  15. Jaydee - Plastic Dreams (3:01)
  16. Glam - Hell's Party (5:07)
  17. Usha - I Want You (You Want Me) (4:03)
  18. Sound Victory - Understand This Groove (3:58)
  19. Fiction - Gonna Be Alright (4:10)
  20. Box of Laces - All That She Wants (3:25)
avatar van musicfriek
Dit was DE serie om te hebben destijds. Wat heb ik deze albums vaak gebruikt toen ik nog in een discotheek werkte.

The Good Men ( ) en DJ Dero met Batucada waren echt perfect te mixen.

Dit blijf ik geweldige muziek vinden.

avatar van FunkStar
Je hebt helemaal gelijk! Dit was DE CD! Ik weet nog heel goed dat ik hem voor mijn 11e verjaardag kreeg in de zomer van 1993! Vond het destijds jammer dat Show Me Love van Robin S er niet opstond.. Maar verder echt een super CD die ik nog wel eens opzet!

avatar van brooklyn
plaat van The Good Men is erg dik inderdaad, vette basslijn...

Dat zijn ook de mensen achter zki & dobre, jark prongo, chocolate puma

brooklyn schreef:
plaat van The Good Men is erg dik inderdaad, vette basslijn...

Dat zijn ook de mensen achter zki & dobre, jark prongo, chocolate puma

En vergeet Riva, Klatsch! en Renee et Gaston ook niet.

avatar van T.O.
En van 51 Days - Paper Moon, erg fijn diep houseplaatje.

avatar van Sjaan
Alleen jammer van die nummer 20..Slappe hap eigenlijk...

tnf
Die ken ik. Dat was zo'n onwijs knauwerig ingezongen nepversie van het origineel van Ace of Base.

avatar van musicfriek
Ja, beetje vreemde eend in de bijt. De overige nummers zijn wel van de originele artiesten. Ze konden waarschijnlijk de rechten niet verkrijgen van Ace of Base's platenlabel, dus maar een nepperd erop gezet, aangezien dat nummer op dat moment een van de grootste hits was in de top 40.

avatar van pureshores
naast de hitzones nu ook de aanval op Mega Dance in de slipstream

1.The Good Men - Give It Up (3:28)-genre klassieker-eenzame hoogte plaatje-verveelt nog steeds niet en een NL hoogstandje-ook al werd er veelvuldig gejat
2.Shaggy - Oh Carolina (3:11)-hoewel dit de kennismaking met Shaggy was-heb ik dit nummer altijd veel beter kunnen waarderen dan alle troep die daarna kwam met dieptepunt It wasn't me, hier klonk tenminste nog een roots van ragga in
3.Deborah Wilson - Free (3:56)-leuk housenummer met plukgitaartje-heel veel gedraaid en gehoord
4.Jenny Bee - Wanna Get Your Love (3:45)-blerplaatje uit Italie, wel veel leuker dan de gemiddelde autotune track nu
5.CB Milton - Send Me an Angel (4:02)-de warme stem van CB Milton neemt het op tegen een batterij electronica van de producers van 2 Unlimited, het werkt hier wel maar veel van zijn andere nummers zijn niet echt daartegen bestand
6.Cappella - U Got 2 Know (3:44)-voordat Cappella een gezicht kreeg was er dit alleraardigst Euronummer, wat verder gewoon op alle andere opvolgers lijkt
7.Captain Hollywood Project - Only with You (3:51)-dit is een beetje zouteloos en heeft me nooit echt aangesproken
8.2 Boys - I Won't Let You Down [Ragga Mix] (3:49)-beetje platte versie van 80's track
9.Lil' Gangsta P - Hip Hop Hooray (4:21)-deze ken ik niet maar gok op fake versie van Naughty by Nature
10.Flip Da Scrip - Throw Your Hands in the Air (4:08)-blij compromislove wannabe rap
11.Bizarre Inc. - Took My Love (3:33)-dit was meer een clubplaatje dan radio en deed ook veel minder, fijne productie en typische 90's piano
12.Bass Bumpers - Move to the Rhythm (3:22)-duitse lopende band euro
13.Rage - Why Don't You (3:52)-hier hebben we op school veel bij staan springen en bleren, vooral wanneer de HEY HEY HEY werd ingezet, deed echter lang niet zoveel als Run to you
14.Dance 2 Trance - Power of American Natives (3:52)-een euro klassieker met typische plokbeats, panfluit en gillend refrein
15.Jaydee - Plastic Dreams (3:01)-wererldnummer, zo simpel maar toch zo'n dansvloerkiller, in tigduizend versies daarna nog voorbij gekomen, heel mooie zet van Robin Albers
16.Glam - Hell's Party (5:07)-beetje schreeuwerige plaat waar ik ook nooit veel aan heb gevonden
17.Usha - I Want You (You Want Me) (4:03)-dit was ook een leuk clubplaatje met fijne dwingende groove, dacht zelfs NL makelij
18.Sound Victory - Understand This Groove (3:58)-een project van Junior Vasquez stal, Amerikaanse sound is meer voor de liefhebber en meestal te plastisch vergeleken met europese sound
19.Fiction - Gonna Be Alright (4:10)-deze ken ik niet
20.Box of Laces - All That She Wants (3:25)-fake cover die ik niet ken

al met al zeker een 3 waard

tnf
Track by track vind ik bij cd's als deze wat minder, omdat de tracks qua type dichter bij elkaar liggen dan die op Hitzone, en ikzelf vaak weinig meer uit weet te kramen dan 'mooi nummer', 'jeugdsentiment' en/of 'leuk'.

Al vind ik het heel leuk dat jij dat wel gewoon doet.

---------------

Hetgene waar ik iets meer over te zeggen heb uitgelicht:

Die van Flip Da Scrip is wel een héél slap aftreksel van House Of Pain - Jump around.

Er zijn goede 1995-versies van, waarin je dat naäap-element (zoals dat gilletje) niet meer terug hoort, eigenlijk herken je het nummer dan niet eens meer.

En die van Sound Victory is ook al een nagespeelde versie, eigenlijk is dit Sound FACtory. Uitgaande van de 'echte' versie, vind ik het trouwens verre van plastisch klinken.

Jammer van je lage waardering voor nummer 12. Typisch 'smaken verschillen'-geval. Is trouwens zo'n liedje wat ik destijds over het hoofd zag, en pas de laatste jaren een beetje in beeld is gekomen. Die andere van hun, The music's got me, heb ik destijds wél sufgedraaid. - Edit: kom er, nu de betreffende cd op staat, achter dat dit een andere versie is dan die op TUTB 24, die ik bedoelde. Déze is inderdaad meer doorsnee.

En nummer 6: --> dan wel uitgaande van de versie op deze cd, want er zijn er nogal wat in omloop, en juist déze is op YouTube lastig te vinden. Maar het is dus deze (staat op mijn kanaal, trouwens, valt best het een en ander te ontdekken ). Is tevens m'n favoriet van dat jaar - eventuele geïnteresseerden kunnen op m'n website de gehele lijst vinden.

En verdorie, twee nagespeelde versies op dit ding (de Hip hop hooray die hierop staat is gewoon de echte, níet van Lil' Gangsta P, maar staat hier verkeerd - heb inmiddels een correctie ingezonden). Daarvoor aftrek van sterren, drie is wel genoeg. Ik skipte zulke dingen vroeger al. Zelfs al klonk het identiek aan het origineel, ik wilde er toen al niets van weten en wil er nog stééds niets van weten.

*heeft neiging kopers van Mecado-cd's, +/- 1997, voor dom te verklaren; die bevatten er circa 15 per cd*

---------------

Waar zijn trouwens No limit en Open sesame, dé hits van dat moment? Is 'de echte' te duur, dan zet je er toch lekker een nagespeelde versie op?

avatar van pureshores
ja die Bass Bumpers-The music's got me-ken ik ook, die heb ik ook heel veel gedraaid. Maar het is naar mijn mening gewoon eurostampwerk dat misschien iets minder plat is.

Die verschrikkelijke Mecado cd's (VOOR MAAR 25 PIEK), die kennen we nog wel, ik meen zelfs dat die uiteindelijk verboden zijn bij wet, dr kwamen er elke week tig uit.

wat de missende hits betreft, zal zeker met geld en rechten te maken hebben, hetzelfde euvel als Hitzone waarom je nooit Madonna, Prince etc erop ziet staan.

uit bovenstaande lijst mis ik uit die tijd dancehits van Robin S, Usura (Sweat), M People (One night in heaven), Felix (Stars) en Haddaway

avatar van RogerV
Zal ook maar eens meedoen. Bij deze cd's kan ik een stuk positiever gaan zijn

1.The Good Men - Give It Up (3:28)
Heerlijke klassieker met zijn trommeltjes en synths. Topper.

2.Shaggy - Oh Carolina (3:11)
Toen was Shaggy nog wel leuk

3.Deborah Wilson - Free (3:56)
Oerdegelijke houseplaat, lekkere gitaarsample

4.Jenny Bee - Wanna Get Your Love (3:45)
Hele lekkere discohouseplaat. Klopt alles aan. Wisten jullie trouwens dat dit de zangeres achter Playahitty is?

5.CB Milton - Send Me an Angel (4:02)
CB zingt aardig maar toch vind ik deze niet helemaal geslaagd

6.Cappella - U Got 2 Know (3:44)
Leuke Italiaanse house aan de vooravond van de eurodanceact die het werd

7.Captain Hollywood Project - Only with You (3:51)
Aardig wat meer ingetogen eurodance nummer

8.2 Boys - I Won't Let You Down [Ragga Mix] (3:49)
Dit is helemaal niks

9.Lil' Gangsta P - Hip Hop Hooray (4:21)
Ik kon me toch herrinneren dat hier wel de leuke versie van Naugty by nature op stond?

10.Flip Da Scrip - Throw Your Hands in the Air (4:08
Nee, hier vind ik dan helemaal niets aan

11.Bizarre Inc. - Took My Love (3:33)
Goede plaat van een goede groep. Heerlijke energieke riffjes.

12.Bass Bumpers - Move to the Rhythm (3:22)
Een beetje een saai nummer

13.Rage - Why Don't You (3:52)
Toch stukken minder dan Run to you

14.Dance 2 Trance - Power of American Natives (3:52)
Schitterende tranceklassieker. Heerlijke opbouw, mooie zang en goede sfeer.

15.Jaydee - Plastic Dreams (3:01)
Alweer zo'n topklassieker. Vooral dat duistere geluid waarmee het begint is geweldig.

16.Glam - Hell's Party (5:07)
Ook weer een vette track die later door Urban cookie collective is gebruikt. Toffe herhalende melodie, En die sample van "Is there is hell below. We are all gonnan go!" en dan at lachje. Geweldig.

17.Usha - I Want You (You Want Me) (4:03)
Ook weer een zeer sterke track

18.Sound Victory - Understand This Groove (3:58)
Heerlijke hoekige houseplaat.

19.Fiction - Gonna Be Alright (4:10)
Vind ik weinig aan

20.Box of Laces - All That She Wants (3:25)
Nagespeelde prut

RogerV schreef:
Z

9.Lil' Gangsta P - Hip Hop Hooray (4:21)

Even lezen wat ik hierboven erover zei.

avatar van Srananbloke
Box of Laces