Nothing but Thieves - Nothing but Thieves (2015)

Rock / Pop
Label: Sony

1. Excuse Me (3:38)
  2. Ban All the Music (2:52)
  3. Wake Up Call (2:45)
  4. Itch (3:24)
  5. If I Get High (3:26)
  6. Graveyard Whistling (3:52)
  7. Hostage (3:49)
  8. Trip Switch (3:01)
  9. Lover, Please Stay (4:07)
  10. Drawing Pins (3:37)
  11. Painkiller (2:25)
  12. Tempt You (Evocatio) (3:36)
  13. Honey Whiskey * (3:11)
  14. Hanging * (3:51)
  15. Neon Brother * (3:55)
  16. Six Billion * (3:47)
avatar van Jolly Sheep
Manuel schreef:

Eens, ik zou er graag nog oppervlakkig, 13-in-een-dozijn en cheesy aan toe willen voegen. Jammer van de mooie hoes.

Helemaal mee eens, naar mijn mening is het album ook te lang. De stem van de zanger begint mij na 2/3 van het album erg zeikerig in de oren te klinken. Als het 6-7 nummers minder had gehad, was het nog draaglijk gebleven.

Echt wel genieten dit album. Lekkere rock als een "Trip Switch", "Neon Brother" en "Itch". Maar ook mooie gevoelige rustige nummers als "If I Get High" en "Lover, Please Stay". De nummers "Graveyard Whistling" en "Painkiller" laten me verder koud. De leadzanger, Conor Mason, maakt wel echt dit album.

Favorieten: Neon Brother, Trip Switch, If I Get High

avatar van Mr. Rock
Geweldige cd die me terugvoert naar de beste dagen van Muse. Zeker de eerste vier nummers zit je echt naar variaties op Showbiz/Origin of Symmetry te luisteren. De variaties zitten hem vooral in minder bombast, meer pop. Wint daardoor misschien niet de originaliteitsprijs maar wat zou dat, met stuk voor stuk zulke ijzersterke pakkende songs.

Het eerste nummer dat echt afwijkt is Graveyard Whistling. Die is wel érg poppy en glad. Ze komen er wat mij betreft mee weg dankzij de fraaie melodie. Het daaropvolgende Hostage is gelijk weer een hoogtepunt, heerlijk afwisselende track die steeds schippert tussen zwaar pompend en licht/poppy. Ook Trip Switch, wellicht de bekendste track van dit album, is erg goed.

Met Lover Please Stay laten ze horen ook gevoelige ballads goed aan te kunnen. Een beetje hun Unintended, om Muse er nog maar eens bij te halen. Het stemgeluid van Mason leent zich er net zo goed voor als voor de meer rockende songs, al hoor ik ze die laatste categorie toch liever doen.

Tegen het einde dan toch nog een paar iets mindere nummers. Painkiller is oké maar wat saai, net als Tempt You. Maar dan komen nog de bonustracks, waarvan zeker Neon Brother en Six Billion niet onder doen voor de hoofdmoot.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Fijne debuutplaat van een band met potentie.
Zie ook wel wat raakvlakken met Muse, zeker op vocaal gebied, echter sla ik deze band hoger aan.
Veel afwisseling van stevig ( Painkiller) tot ingetogen ( Lover Please Stay).
Bonusnummers zijn ook de moeite waard.
Favorieten; Excuse Me, Wake Up Call, If I Get High, Graveyard Whistling & Hostage.
Begin met 3.5 met uitzicht op meer.