Holy Holy - When the Storms Would Come (2015)

Australiƫ
Label: Red

1. Sentimental and Monday (4:16)
  2. Outside of the Heart of It (3:33)
  3. A Heroine (4:00)
  4. History (3:59)
  5. If I Were You (4:01)
  6. You Cannot Call for Love Like a Dog (5:28)
  7. Wanderer (4:11)
  8. Holy Gin (3:38)
  9. Pretty Strays for Hopeless Lovers (6:07)
  10. The Crowd (4:22)
  11. Impossible Like You (3:32)
  12. House of Cards (4:07)
avatar van Herr Meijer
Hier kijk ik naar uit. The Pacific EP belooft al erg veel. Fijne popliedjes, zit allemaal erg goed in elkaar. kHoop dat ze de lp op London Calling - 30 oktober 2015 - bij zich hebben.

avatar van Matthijs72
Herr Meijer schreef:

Hebben ze, gisteren in Zwolle wel in ieder geval. Prima 5-mans band, niks nieuws, lijkt sterk op Boy & Bear, Moss, Revere, Young The Giant. Live is het top in ieder geval.

avatar van Tubanti
Ken de band sinds eergisteren en gisteren maar meteen bekeken in de Ekko. Ze zijn inderdaad top live. Het beste nummer, You Cannot Call for Love Like a Dog, bewaarden ze voor het laatst. Redelijk verslaafd aan dat nummer op het moment.

avatar van koosknook
Net ontdekt! En inderdaad niks nieuws onder de zon. maar daarom niet slechter. ik hoor gitaarriedels van Fleetwood Mac en zanglijntjes van Boy&Bear. Tevens Eastcoast geluiden van Miracle Legion. Luisterd al met al lekker weg!

avatar van mr-mucho
Een breed scala aan conventionele, of noem het classic rock invloeden. Maar zeker niet zoutloos of geautomatiseerd. Het gitaarwerk is zo nu en dan prachtig; "You Cannot Call for Love Like a Dog" en "Pretty Strays for Hopeless Lovers". Powerpop/rock van de bovenste plank. Een richting waarvan ik soms hoopte dat Coldplay die zou inslaan; muzikaliteit van deze band doet me soms denken aan de oude albums.

avatar van Thomas86
Belachelijk goed album. House Of Cards is het hoogtepunt wat mij betreft.

Heerlijk debuut album. Stuk voor stuk sterke liedjes. Zeker een kanshebber voor de eindjaarlijstjes.

avatar van coldwarkids
Doet me aan Alberta Cross denken. Eerste twee platen daarvan. Holy Holy gaat verder waar Alberta Cross gebleven is.

avatar van Monsieur'
Mooie dromerige muziek, draait de komende dagen in huize Monsieur. Vriendinlief vind het ook een leuk album, altijd mooi meegenomen!

avatar van harencoor
Prima pop rock plaatje. Louter sterke nummers.

avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
Prima plaat inderdaad. Verplichte aanrader voor de liefhebbers van the war on drugs. Holy holy tapt uit hetzelfde vaatje. Sterke nummers met een hoog sferisch gehalte en een stevige knipoog naar de jaren 70 en jaren 80 rock.

avatar van iHateDolphins
cosmic kid schreef:

Ik vind War on Drugs echt heerlijk, maar deze grijpt me juist nog niet zo. Irriteert me eigenlijk vanwege het hoge gemiddelde hier

Dit album is zeker goed en heel rijk, maar ik vind WoD wat dreigender of meer duister waardoor ik het spannender vind. Holy Holy vind ik tot nu toe wat vrolijker en misschien ben ik daar nu minder voor in de stemming. maar goed nu 3x geluisterd dus zal hem zeker nog blijven proberen.

avatar van Theunis
Prachtige plaat! Helaas nergens op vinyl te verkrijgen..

avatar van philtuper
Mooie sound maar mij persoonlijk net iets te braaf. Iets te netjes ook. Beetje zoals de albumhoes. Heel mooi op het eerste gezicht maar ook iets te perfect. Liever had ik die bergtop niet precies in het midden gehad...

Dat heb ik overigens bij het eerder genoemde War On Drugs niet zo. Dat vind ik echt een stukje spannender en urgenter.

avatar van Mctijn
Ook geprobeerd dankzij het hoge gemiddelde.
Niet slecht, maar ook erg braaf en ook niet onderscheidend. Hier en daar wel gitaarsolo's, maar tegelijkertijd vergezeld met brave popclichés. War of Drugs zou wel de laatste band zijn met wie ik ze zou vergelijken. Of mensen vergelijken alleen de opzwepende drums? Voor de rest is het appels met peren vergelijken.

Ik vind de opener het beste nummer, klinkt het meest oprecht en heeft een fijn einde.

avatar van Poepie34
Niks mis mee, hoor dit graag!

Heerlijk album. De sterkste nummers staan wel op de eerste helft. Ik vind The crowd het enige wat mindere nummer.

avatar van Dim
Dim
Soms heb je wel het gevoel dat er iets te goed over is nagedacht, maar het is een onderhoudende plaat, waar de wat meer pittige stukken tot de beste behoren. Hoogtepunt is het slotakkoord van Pretty Strays For Hopeless Lovers.

Parlotones
Wat staan er op deze album prachtige nummers You cannot call for love like a dog lijkt het meest op T W O D. Maar niet storend zelfs mooier. De stem van de zanger past goed bij de sound, gewoon erg mooi. Andere top nummers zijn voor mij track 1 3 4 [6] 7 11 en 12. Ik Vind When the storms would come
wel net zo mooi als A rush of blood to the head van Coldplay.

Parlotones
Deze cd stond al een tijdje te koop op MP bij een cd zaak uit Deventer, en na wikken en wegen toch besteld. En vanmorgen lag hij op de mat. Heb hem al 3x volledig beluisterd en alle nummers zijn mooi tot erg mooi.
Achter op het cd hoesje bij de titels geeft aan dat nummer 11 en 12 bonus tracks zijn. Die 2 songs komen van hun The Pacific EP [2014]