Amberian Dawn - Innuendo (2015)

Finland
Label: Napalm

1. Flame & Gloria (4:24)
  2. Ladyhawk (4:34)
  3. Innuendo (3:38)
  4. The Court of Mirror Hall (4:14)
  5. Angelique (5:08)
  6. Rise of the Evil (3:45)
  7. Chamber of Dreadful Dreams (3:44)
  8. Knock Knock Who's There? (3:56)
  9. Symphony Nr 1, Part 1 - the Witchcraft (5:55)
  10. Your Time - My Time (4:31)
  11. Flame and Gloria [Instrumental] * (4:26)
  12. Sunrise [Re-recording] * (3:28)
  13. The Darkest TImes * (3:34)
avatar van Metalhead99
Verrassend dat deze 2 zulke hoge stemmen heeft gekken, want ondanks dat ik dit zeker geen slechte plaat vind, is dit toch ook geen hoogtepunt op het genre.
Daarvoor leunt Amberian Dawn toch iets teveel op de cliche's uit het subgenre (o.a. achtergrondkoortjes, strijkers en keyboards om het wat melodieuzer te maken, enz.).
Zo doet het keyboard spel in "The Court of Mirror Hall" toch wel wat aan Nightwish denken. Verder beschikt zangeres Päivi "Cappri" Virkkunen wel over een mooi stemgeluid, maar haalt ze naar mijn mening het niveau van o.a. de bekende Nederlandse dames uit het genre niet. Ze kan de zang wel met de overtuigingskracht brengen die mij wat aan Floor Jansen doet denken.
Al komt haar stem nog het beste uit in het rustige "Angelique", want die zingt ze toch wel erg mooi.
De bonustracks voegen niet enorm veel toe. De instrumentale versie van "Fame & Gloria" is gelijk aan die met zang, maar dan dus enkel het instrumentale stuk. Verder is "Sunrise" een heropname van het gelijknamige nummer van hun debuutalbum. Deze klinkt wel iets anders, doordat dit met een andere zangeres is, maar echt veel toevoegende waarde aan hun oeuvre is het niet.
Over het algemeen wel een prettig album voor de liefhebbers van hun landgenoten Nightwish en andere dergelijke bands.