Syl Johnson - The Complete Twinight Singles (2015)

Soul / R&B
Label: Numero

1. Come on Sock It to Me (2:27)
  2. Try Me [1967] (2:04)
  3. Different Strokes (2:19)
  4. Sorry 'Bout Dat! (2:15)
  5. Ode to Soul Man (2:33)
  6. I'll Take Those Skinny Legs (1:58)
  7. I Feel an Urge (2:25)
  8. Try Me [1968] (2:34)
  9. Send Me Some Lovin' (1:41)
  10. Dresses Too Short (2:47)
  11. I Can Take Care of Business (3:01)
  12. Take Me Back (2:50)
  13. I Can Take Care of Homework (2:19)
  14. Don't Give It Away (2:48)
  15. Going to the Shack (2:42)
  16. Is It Because I'm Black (3:25)
  17. Let Them Hang High (2:20)
  18. Concrete Reservation (2:27)
  19. Together Forever (2:52)
  20. One Way Ticket to Nowhere (2:30)
  21. Kiss by Kiss (2:33)
  22. Thank You Baby (2:37)
  23. We Do It Together (2:42)
  24. Get Ready (3:04)
  25. Same Kind of Thing (2:24)
  26. Annie Got Hot Pants Power (3:09)
  27. Annie Got Hot Pants Power [Instrumental] (2:59)
  28. Everybody Needs Love (3:37)
  29. That's Why (2:31)
De volle 5 punten van mij voor dit album dat ik dik jaar geleden via Discogs in België wist te vinden. Prachtige soul muziek met een (Chicago) blues/funk tic. Past precies in het straatje met James Brown, Al Green, Marvin Gaye en dan vergeet ik er nog paar. Is nooit zo groot geworden omdat hij beetje in de verdrukking kwam door alle aandacht voor voornoemde namen. Maar als je dit luistert kan hij daar mee wedijveren wat mij betreft.

Ong. twee jaar geleden deed ik een avondstudie Spaans. Een medestudent die ik ook volgde op Twitter reageerde eens op een bericht van iemand anders die een bericht postte dat hij naar een album van Johnson op Twitter luisterde. Door hem geretweet met de boodschap: Doe als 'Pietje' luister naar Syl Johnson!..mijn nieuwsgierigheid gewekt en eens gaan luisteren op Spotify... ik was verkocht!

Is It Because I'm Black is min of meer de 'signature song'. Op dit album in een verkorte singleversie. Er is ook een 7.35 versie beschikbaar die op het gelijknamige album staat!

Clou: zonder deze kennis had ik dit denk ik nooit ontdekt, zeer dankbaar daarvoor. Johnson overleed februari dit jaar, 85 jaar oud, enjoy!