Ekseption - The Golden Years of Dutch Pop Music (2015)

Alternatieve titel: A&B Sides and More

Label: Universal

1. Talk About Tomorrow (2:28)
  2. Mojo Ann (2:39)
  3. Laura (2:49)
  4. From Africa with Love (3:25)
  5. The 5th (3:22)
  6. Sabre Dance (3:46)
  7. Ritual Fire Dance (2:15)
  8. Rhapsody in Blue (4:00)
  9. Air (2:51)
  10. Concerto (3:53)
  11. Italian Concerto in F Bwv 971: 1. Allegro (4:59)
  12. Feelings (3:08)
  13. Adagio (3:45)
  14. Julia (2:21)
  15. Another History (4:35)
  16. Rondo: Piano Concerto No.3 in C Minor Opus 37 (5:25)
  17. Peace Planet: Badinerie from Suite No.2 in B Minor (3:31)
  18. On Sunday They Will Kill the World (3:25)
  19. Medley: Ave Maria (2:34)
  20. Body Party (3:32)
  21. My Son (2:43)
  22. Jesus Joy of Man's Desiring (2:53)
  23. A la Turka (Piano Sonata No.11 in a K331: Alla Turca) (2:25)
  24. Virginal (4:27)
  25. On a Persian Market (2:27)
  26. Bingo-Bingo (4:01)
  27. De Fietser (1:51)
  28. Sunny Revival (3:51)
  29. Your Home (4:45)
  30. Impromptu (Impromtus Op. 90) (2:48)
  31. Sabre Dance (4:11)
  32. Conchorus (4:28)
  33. Little X Plus (3:30)
  34. Dharma for One (3:28)
  35. Morning Rose (3:04)
  36. The Lamplighter (Prelude and Fugue in a Minor) (3:00)
  37. Monlope (4:56)
  38. Partita No.2 in C Minor (5:45)
  39. Flight of a Bumble Bee (3:27)
  40. Toccata (From Toccata and Fugue in D Minor for Pipe Organ) (5:14)
  41. Bourree (3:14)
avatar van teus
Ekseption deed zijn naam wel eer aan door uitzonderlijke muziek te maken,zowel met eigen werk of klassieken stukken bewerken met rock/pop/jazzinvloeden
Het maakte ze in de 70's een van de meest succesvolle nederlandse bands ,ook in het buitenland
Uit de serie G Y O D P Music,ook dus verschenen Ekseption
Compleet samengesteld alle singles A+ B sides aangevuld met Albumtracks
Hoewel ik best veel Albums van Ekseption op de plank heb kon ik deze natuurlijk niet laten liggen
De eerste 4 tracks bevatte zelfs de zogenaamde PRE-Ekseption, het geluid hiervan lijkt nog lang niet op het latere bekende werk
Ook hierop bv, Jesus Joy uit '72 die alleen op single verscheen
Het single tijdvak loopt van '67 tot de 1981versie van Sabre Dance(t/m b-side Conchorus nr 32)
Daarna volgen nog Albumtracks van Ekseption 1/ 3 / 4 /Trinity / Mind Mirror
Zeker weer een aanrader !!!
Mijn mooiste Ekseption's Singles...The 5th / Air / Rhapsody In Blue / Italiano Concerto / Adagio /Peace Planet
Mooiste B-side en tevens mooiste v d Linden compositie....Feelings

Fedde
Mooi stukje, teus. Ja, ik twijfel nog een beetje over de aanschaf. Ik heb bijna alle reguliere albums al, dus dan gaat het alleen nog om de 'rariteiten' op EP. Ook ik vind Feelings één van de beste eigen composities van Rick. Was bedoeld als tune van een TV-serie, als ik me niet vergis. Erg fraai.

Ja, zal er toch wel komen, dit setje, want Ekseption ligt me na aan het hart en dan wil je graag het complete plaatje in de kast hebben staan. Op die oude liefde mikt Universal natuurlijk ook en ik hoop met succes.

avatar van teus
Fedde schreef:

voor de prijs hoef je het niet te laten ongev 12 €
En ja Feelings werd gebruikt voor de Tv serie
Waaldrecht ('73/'74)

avatar van Rinus
Erg fijne verzamellaar van Ekseption in deze fijne cd serie van Nederlandse bands. Alle ter zake doende tracks staan er m.i. wel op, en alle in een goede geluidskwaliteit. Opmerkelijk, ook de eerste 2 singles (van voor het debuut album) staan er ook op. Die singles zijn nooit op LP uitgebracht, en laten de band horen voordat ze pop en klassiek samen gingen voegen. Naast de singles nog een stel mooie LP stukken.

avatar van spoiler
Deze verzameling ook maar eens aangeschaft. Altijd een zwak voor Ekseption gehad. Net als voor Trace ( eigenlijk beter ) overigens.
Feelings steekt er inderdaad met kop en schouders bovenuit.

avatar van vigil
Een erg fijn deel in de sowieso al fijne serie

avatar van Rockfan
Bij de eerste nummers dacht ik even van: Is dit Ekseption ? Zanger ? Wie dan ?

Bij The 5th klinkt het weer zoals ik het gewend ben. Klassiek meets jazz meets rock.

De instrumentale nummers zien mi. toch veel en veel beter dan de zangnummers.

avatar van Wandelaar
Rockfan schreef:
Bij de eerste nummers dacht ik even van: Is dit Ekseption ? Zanger ? Wie dan ?
De instrumentale nummers zien mi. toch veel en veel beter dan de zangnummers.

De eerste nummers zijn uit de tijd dat toetsenist Rick van der Linden nog niet tot de groep was toegetreden. Aardige singletjes voor Nederlandse begrippen maar weinig onderscheidend. Beatmuziek zoals er zoveel te horen was. En weinig succesvol dan ook.
Na de komst van Rick liet de band zich door hem enthousiast maken om, in navolging van The Nice, de inspiratie te halen uit de klassieke muziek. De bekende mix van klassiek, jazz en pop/rock waarmee de band zoveel succes had in de periode 1969 tot 1973. Een uniek, direct als Ekseption herkenbaar geluid. Virtuoos vooral op toetsen en trompet.
Inderdaad, de instrumentale nummers zijn veel beter. De gezongen nummers sla ik ook het liefst snel over.