Stereolab - Sound-Dust (2001)

Pop / Avant-Garde
Label: Elektra

1. Black Ants in Sound-Dust (1:58)
  2. Space Moth (7:35)
  3. Captain Easychord (5:33)
  4. Baby Lulu (5:13)
  5. The Black Arts (5:12)
  6. Hallucinex (3:55)
  7. Double Rocker (5:33)
  8. Gus the Mynah Bird (6:10)
  9. Naught More Terrific Than Man (4:10)
  10. Nothing to Do with Me (3:38)
  11. Suggestion Diabolique (7:52)
  12. Les Bon Bons des Raisons (6:43)
avatar van ðe waan
Niet het beste wat Stereolab te bieden heeft, maar dat is nog altijd heel goed. De steeds rijkere arrangementen die hierop hun intrede doen komen op Margerine Eclipse pas echt tot bloei.

avatar van dj maus
De eerste drie nummers zijn erg goed, met name Captain Easychord, maar daarna gaat de vaart er toch wat uit en kabbelt het me teveel op m'n zenuwen. Jammer!

Aquila
dj maus schreef:
Ik zou 'Double Rocker' toch niet willen uitvlakken, sterkste song van de plaat. Maar deze plaat is van de post-"Aluminum Tunes"-periode (zo die bestaat) wellicht hun minste. Stereolab nummers hebben zich natuurlijk nooit gekenmerkt door puntigheid en dat wreekt zich hier een beetje (om dezelfde reden is "Cobra and Phases the Group etc" mij nooit helemaal bevallen.