Shania Twain - Shania Twain (1993)

Canada
Country
Label: Mercury

1. What Made You Say That (2:58)
  2. You Lay a Whole Lot of Love on Me (2:48)
  3. Dance with the One That Brought You (2:23)
  4. Still Under the Weather (3:06)
  5. God Ain't Gonna Getcha for That (2:44)
  6. Got a Hold on Me (2:14)
  7. There Goes the Neighborhood (3:17)
  8. Forget Me (3:21)
  9. When He Leaves You (4:21)
  10. Crime of the Century (3:29)
avatar van Winslet_Dylan
Toen ik dit album voor het eerst ging luisteren dacht ik dat ie niet zo leuk was, maar uiteindelijk vond ik het wel een super leuk album!!!

Absoluut mijn nummer 1 album van Shania Twain.

Niet gek dat ik een 5.0 geef aangezien ik fan ben, maar dit blijft toch zeker me favo album.

avatar van NewYorkCityLight
Kort maar krachtig debuut van Twain. Ik heb 'm altijd afgehouden omdat ik dacht dat het nooit wat voor mij zou zijn, maar het heeft groeipotentie en zou zomaar mijn favoriete Shania album kunnen worden.

Wat een lieve liederen zijn het allemaal, en ze zingt ook over leuke dingen. 'Dance With the One That Brought You' en 'Forget Me' zijn momenteel mijn favorieten. Maar het klinkt allemaal goed, en gezellig. 'Crime of the Century' trok meteen m'n aandacht vanwege de leuke titel. Dat nummer gaat over een man die haar hart stal en 'ermee vandoor ging'. 'When He Leaves You' vind ik vooral heel erg leuk vanwege het enigszins aparte onderwerp van het nummer. Maar ik vind het hele album echt heel leuk gedaan en goed uitgewerkt. Een compact album, maar wel met mooie liederen die mij echt wat doen en het ouderwetse gevoel dat het album bij mij oproept heeft ook wel wat.

Dit is trouwens het album van Shania waarin haar stem het beste naar voren komt. Deze muziek complimenteert haar stem, terwijl het met name later, vooral bij Up!, zelfs een beetje tegen gaat staan (maar maybe that's just me).

En ligt het nou aan mij of heeft deze afstotelijke hoes ook niet wat aantrekkelijks?

avatar van Rinus
Ik heb dit album met een hele andere hoesinlay. Namelijk een zwart witte/zilveren hoes. Country is niet echt mijn ding, maar sommige albums mag ik bij tijd en wijle graag draaien. Deze is er eentje van.