menu

Kathryn Joseph - Bones You Have Thrown Me and Blood I've Spilled (2015)

mijn stem
3,75 (6)
6 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Folk
Label: Hits The Fan

  1. The Bird (3:46)
  2. The Blood (3:56)
  3. The Want (2:10)
  4. The Why What, Baby? (4:41)
  5. The Outtakes (5:33)
  6. The Bone (3:30)
  7. The Crow (3:45)
  8. The Mouth (3:35)
  9. The Good (2:12)
  10. The Weary (4:26)
totale tijdsduur: 37:34
zoeken in:
avatar van erwinz
4,0
Recensie op de krenten uit de pop:
De krenten uit de pop: Kathryn Joseph - Bones You Have Thrown Me And Blood I've Spilled - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

De stroom 2016 releases begint langzaam op gang te komen, maar gelukkig is er ook nog tijd voor wat vergeten prachtplaten uit 2015.

Bones You Have Thrown Me And Blood I've Spilled van Kathryn Joseph haalde ik uit het jaarlijstje met de beste Schotse platen van 2015 en past uitstekend in deze voor de popmuziek toch gitzwarte week.

Kathryn Joseph is de 40 inmiddels gepasseerd en heeft al een aantal platen op haar naam staan, maar ik had eerlijk gezegd nog nooit van haar gehoord. Ze wordt op een aantal Britse sites één van Schotland’s best bewaarde muziekgeheimen genoemd en dat zou best wel eens kunnen kloppen.

Bones You Have Thrown Me And Blood I've Spilled is voorzien van een lange titel, maar voor vrijwel alle tracks op de plaat heeft Kathryn Joseph slechts twee woorden nodig, waaronder altijd het lidwoord ‘The’.

De songs op de plaat zijn zonder uitzondering aardedonker. Kathryn Joseph kiest voor een instrumentatie die voornamelijk bestaat uit haar ingetogen pianospel en waaraan slechts zeer incidenteel bas en percussie worden toegevoegd. Het melancholisch aandoende pianospel past uitstekend bij de bijzondere stem van Kathryn Joseph.

Het is een stem die zeker niet bij iedereen in de smaak zal vallen en die past in het rijtje Karen Dalton, Joanna Newsom, Joni Mitchell en Björk. Het is het soort stem dat ik lang niet altijd kan waarderen, maar na enige gewenning weet Kathryn Joseph me steeds weer te raken.

In muzikaal opzicht blijft van de bovengenoemde namen alleen Karen Dalton staan, maar Bones You Have Thrown Me And Blood I've Spilled heeft ook wel wat van de muziek van Tori Amos (maar dan voorzien van een extra dosis duisternis), van de sobere songs van Kate Bush en van de niet bepaald zonnige muziek van Grouper.

Kathryn Joseph heeft zeker geen plaat gemaakt voor een ieder die het leven uitsluitend bekijkt door een roze bril, maar liefhebbers van stemmige muziek met aardedonker randje zouden zomaar kunnen vallen voor deze intense en bijzondere plaat, die mij na enige gewenning flink te pakken heeft, zeker in deze bijzondere week. Erwin Zijleman

avatar van jorro
4,0
In de recensie van erwinz worden een aantal artiesten genoemd als het om de stem van Kathryn Joseph gaat. Ik mis er echter nog één. Bij de eerste noten die ik haar hoorde zingen moest ik gelijk aan Sierra Casady van CocoRosie denken.

Maar wat belangrijker is : Muzikaal is het van even hoog niveau; 4* met potentie naar 4,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 15:29 uur

geplaatst: vandaag om 15:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.