Threshold - European Journey (2015)

Label: Nuclear Blast

1. Slipstream (5:55)
  2. The Hours (8:29)
  3. Liberty, Complacency, Dependency (7:41)
  4. Ground Control (7:21)
  5. Unforgiven (6:20)
  6. Long Way Home (6:03)
  7. Part of the Chaos (9:26)
  8. Coda (5:32)
  9. Watchtower on the Moon (5:36)
  10. Pilot in the Sky of Dreams (10:21)
  11. Lost in Your Memory (4:45)
  12. Mission Profile (8:43)
  13. The Box (12:42)
  14. Turned to Dust (4:23)
  15. Ashes (7:39)
Geen Damian Wilson op zang ??

avatar van uffing
Jazeker wel.

Klopt even twee nummers gedraaid en hoorde onmiskenbaar zijn stem.
In januari in de Boerderij Zoetermeer. Kijk er nu al naar uit

avatar van Bluebird
Net ff op Deezer aan het beluisteren. Mooie verzameling klassiekers van een band die het nog prima in de vingers heeft. Na de dood van Mac niet meer gevolgd maar ik geloof dat ik daar toch wel een fout mee heb gemaakt. Blijft weer consistent, vertrouwd en erg lekker in de oren hangen.

Bluebird schreef:

Je hebt zeer zeker een fout gemaakt. Damian Wilson is een topper zo niet nog beter dan Mac

avatar van buso
Goede weergave van de concertreeks. Ik heb ze gezien in Vosselaar bij de start van de tour en daar liep er nog het een en ander mis, maar dat is blijkbaar wel recht gezet. Critical Energy vind ik persoonlijk iets beter dan deze cd, maar dat heeft wsl meer met de songkeuze te maken. Alle instrumenten komen behoorlijk uit de mix, Damian Wilson is goed bij stem. Wie een best-of van de laatste 10 jaar wil, of kennis wil maken met Threshold na Mac is met deze live-registratie aan het goede adres.

avatar van notsub
Dit is een mooie samenvatting van de recente jaren van Threshold. Deze live-uitvoeringen halen het meestal niet bij de studio-versies, maar de setlist is gewoon erg sterk. Van de meest recente CD staan er de hoogtepunten op in de vorm van Unforgiven, The Box en Watchtower on the Moon. Opener Slipstream is gelijk een strakke opener, net als het afsluitende Ashes, vol energie en met mooie melodielijnen. Zanger Damian Wilson is eigenlijk altijd goed en de band bovengemiddeld degelijk. Beperkingen zijn er ook: echt dynamisch grooven is er niet bij en ook gaan de nummers wel eens op elkaar lijken. Threshold is met Damian er opnieuw bij wel gewoon goed op dreef.

avatar van buso
half puntje erbij. Het is toch wel heel aanstekelijke muziek ...

avatar van Brunniepoo
Helaas blijkt dit het laatste album met Damian Wilson op zang. Jammer, is voor mij toch de reden waarom Threshold me beter ligt dan de meeste progmetal. Heb ze ook gezien tijdens deze tournee en dit is een prima weergave van dat concert.

avatar van ProgMetal
Meer reacties dan stemmers ???

Afijn, voor mij is de beste versie van Threshold die met Damian en dan klopt dit album gewoon en luisterplezier door de jaren niet afgenomen.