Hot Butter - Popcorn (1972)

Electronic / Pop
Label: Musicor

1. Popcorn (2:34)
  2. Day by Day (3:50)
  3. Apache (2:54)
  4. At the Movies (2:34)
  5. Tristana (3:29)
  6. Song Sung Blue * (3:36)
  7. Telstar (2:26)
  8. Tomatoes (2:22)
  9. Amazing Grace (2:58)
  10. Love at First Sight * (2:59)
  11. Song of the Narobi Trio (2:16)
  12. The Silent Screen (Hot Butter ) * (2:12)
  13. Mah-Na-Mah-Na * (1:51)
  14. Masterpiece * (2:18)
  15. Percolator * (2:00)
  16. Skokiaan * (2:12)
  17. Slag Solution * (2:28)
  18. Sounds * (3:14)
  19. Space Walk * (2:52)
  20. Syncopated Clock * (2:17)
  21. Tequila * (1:49)
  22. Wheels * (1:53)
avatar van lebowski
Van het wereldberoemde Moog-deuntje Popcorn

Father McKenzie
Ja, in België had Anarchic System een hit met krèk hetzelfde deuntje.
Dus voor mij is dàt dan weer het enige originele... omdat ik dat gewend was;
Geen idee wie eerst was...

avatar van Dungeon
Hot Butter was volgens mij eerder. Dat is ook de bekendste versie.

Maar Gershon Kingsley was de allereerste. Hij schreef het nummer en bracht het nummer in 69 al uit op het album music to moog

YouTube - Gershon Kingsley - Popcorn

Hier een link naar Kingsley´s versie.

avatar van Gerards Dream
Het nummer Popcorn is nog steeds leuk om op je wangen na te spelen. De hele electronica-winkel hoeft er niet voor aan.

Stijn_Slayer
Ik ken alleen 'Popcorn', héél erg leuk liedje. Ik weet alleen niet of ik dit een hele CD lang volhoud.

avatar van LucM
Popcorn vind ik ook een leuk nummer, het was één van de eerste elektronische nummers dat een hit werd (1972).

avatar van Ataloona
Ik vind het een vreselijk nummer.
Dat komt door die Crazy Frog. Die maakte het een paar jaar geleden een techno hit van. Overal draaiden ze het.

avatar van LucM
Vergeet die versie van Crazy Frog (die heeft het prachtige Axel F ook naar de kloten geholpen) en luister enkel naar de originele versie.

avatar van Gerards Dream
Popcorn was een hit op het moment dat ik op de lagere school zat. Tijdens de pauzes waren we met niets anders bezig het nummer zo goed mogelijk na te spelen op onze wangen. Af en toe zaten we daar zo in dat we het vershil tussen de pauze en de les niet door hadden. Met als gevolg een boze docent.

Daarnaast gaat er een verhaal de ronde dat Popcorn de inspiratiebron is geweest voor Oxygene Part 4 van Jean Michel Jarre. In het begin een vreemd verhaal dacht ik tot het moment toen iemand op de radio dit achterstevoren draaide waardoor er wel een bel ging rinkelen, er zijn duidelijke gelijkenissen te horen.

En nu het bijna Kerst is wil ik jullie de volgende video niet onthouden.

avatar van George
Wat vond ik dat Popcorn toch een vreselijke hit .
Ja , de hitparademuziek ging er niet op vooruit . Echt iets voor kleine kinderen die pulpklanken , dacht ik .
Ach ja , de muziekwereld was voor mij toen nog verdeeld in goed of slecht.
En hoe is het nu met Popcorn ?.....niet te vaak horen , want het nummer heeft de eigenaardige gewoonte om te blijven plakken in je hoofd ; om over je wangen nog maar te zwijgen....

avatar van LucM
Popcorn is een simpel riedeltje dat in het hoofd blijft hangen maar je moet er maar opkomen en voor die tijd was het opmerkelijk (het werd destijds grijsgedraaid). Dit album (met vooral covers) zal ik nooit kopen, dit nummer volstaat voor mij en heb ik op een hitcompilatie.
Helaas kennen vele jongeren Popcorn enkel in de vreselijke versie van Crazy Frog.

avatar van George
Ja , Luc , Popcorn werd grijsgedraaid. Alsof er niets anders meer was.
In mijn herinnering stonden er toen zelfs diverse versies van het nummer in de hitparade. Minstens 3 of 4 , waarvan The Popcornmakers (terwijl het origineel van Hot Butter is) dacht ik , het hoogst scoorden .
De namen van die andere uitvoerenden zijn mij even ontschoten.

avatar van Gerards Dream
Hier wat de Wikipedia over Popcorn heeft te zeggen.

avatar van ðe waan
Ha, geweldig. Ben tijden aan het zoeken geweest naar de titel van dit liedje.

Ook Google kent immers zo zijn beperkingen.

avatar van Dungeon
Hier allemaal verschillende versies: http://www.popcorn-song.com/versions.php

avatar van Gerards Dream
Grappig die site, onder het mom van creatief met een eenvoudig deuntje.