538 Dance Smash Hits After Summer '99 (1999)

Dance
Label: Universal

1. Eiffel 65 - Blue (Da Ba Dee) (3:41)
  2. ATB - Killer (4:08)
  3. Yomanda - Synth & Strings (3:19)
  4. Summer Madness - Planet Rio (3:36)
  5. Perfect Phase - Horny Horns (3:34)
  6. Nerio's Dubwork meets Daryl Pandy - Sunshine & Happiness (3:43)
  7. DJ Peter G. en The Clubjock - Play the Game (3:00)
  8. Signum - Coming on Strong (3:13)

met Scott Mac

9. Relic en E-Craig - Feels Like Running (3:34)
  10. Avant Garde - Get Down (4:11)
  11. Da Rick - Rumble (3:23)
  12. Club Robbers - Honey Ride This! (3:22)
  13. A Very Good Friend Of Mine - Just Around (3:26)

met Joy

14. Supercar - Computer Love (3:43)

met Mikaela

15. Airscape - L'Esperanza (4:01)
  16. Moloko - Sing It Back (3:37)
  17. Atlantic Ocean - Trance Atlantis (3:43)
  18. Black en White Brothers - Worldwide Party (3:42)
  19. Tone Loc meets ZZ-Bros. - Funky Cold Medina (3:48)
  20. T-Spoon - Summerlove (3:52)
avatar van RogerV
Eiffel 65 - Blue (Da Ba Dee) (3:41)
BUitengewoon duffe plaat

ATB - Killer (4:08)
Nutteloze cover

Yomanda - Synth & Strings (3:19)
Springend discosampleplaatje. Niet heel bijzonder.

Summer Madness - Planet Rio (3:36)
Lekkere opzwepende clubplaat van DJ Jean met Svenson & Gielen

Perfect Phase - Horny Horns (3:34)
Platte clubtroep

Nerio's Dubwork meets Daryl Pandy - Sunshine & Happiness (3:43)
Wijlen Darryl Pandy duikt weer op in een aardig op discosamples drijvens plaatje

DJ Peter G. en The Clubjock - Play the Game (3:00)
Platte clubtroep deel 2

Signum - Coming on Strong (3:13)
Niet erg overtuigens trancenummer

Relic en E-Craig - Feels Like Running (3:34)
Dit is wel een prettig en stevig trackje met fijne vocal

Avant Garde - Get Down (4:11)
Niet onaardig, maar verder ook weinig speciaal

Da Rick - Rumble (3:23)
Typische boerenpummelmuziek

Club Robbers - Honey Ride This! (3:22)
Platte clubtroep deel 3

A Very Good Friend Of Mine - Just Around (3:26)
Slechte plaat

Supercar - Computer Love (3:43)
Leuke opvolger

Airscape - L'Esperanza (4:01)
Een beetje een standaard trancenummertje

Moloko - Sing It Back (3:37)
De Boris Dlugosch versie. Fenomenaal goed dancenummer.

Atlantic Ocean - Trance Atlantis (3:43)
Simpel maar zeer doeltreffende knaller die een beetje op Mary go Wild lijkt maar nog scherper is. Leuke op Blake & Mortimer gebaseerde clip ook.

Black en White Brothers - Worldwide Party (3:42)
Vrolijk nummertje maar niet meer dan dat

Tone Loc meets ZZ-Bros. - Funky Cold Medina (3:48)
Suffe remix

T-Spoon - Summerlove (3:52)
Redelijk feelgood eurodance plaatje

tnf
Eiffel 65 - Blue (Da Ba Dee)

Typische 'Foute uur'-muziek. Op m'n 90's-stream (waar ik er soms heel voorzichtig een gimmick-plaatje doorheen gooi) houd ik me vooralsnog in met exemplaren van na pakweg 1996, die zijn nu vaak nog gewoon stom in plaats van 'lekker fout'. Een groot deel ervan moet nog rijpen. Maar deze blijkt dat stadium al bereikt te hebben. Ik kan er ook wel om lachen, ook al stelt het niks voor.

Yomanda - Synth & Strings

'Springend' is hier inderdaad een heel erg goede omschrijving voor. Er gaat een jubelend blije sfeer van uit als die lead-melodie erin valt. Geen favoriet, maar ik zet het ook niet af als het langs komt.

Perfect Phase - Horny Horns

Ik krijg een skihut-gevoel bij dit nummer, met dat gejuich en die toeters, hebben anderen dat nou ook? Al vind ik het minder beroerd dan m'n voorganger.

Nerio's Dubwork meets Daryl Pandy - Sunshine & Happiness

Hoewel ook dit weer geen favoriet is, roept het wel een prettig warm gevoel op als ik ernaar luister. Mooie mannelijke vocalen (heb er, in tegenstelling tot een van de andere reviewers hier, geen moeite mee) die goed met die disco-sample samen gaan.

Relic en E-Craig - Feels Like Running

Prettig. De goede kant van typisch Nederlandse recht-toe-recht-aan club/house (dat aspect vervalt, tot op de dag van vandaag, nogal eens in vlak en/of goedkoop). Deze heb ik al vanaf het begin goed getrokken. Net zoals zoveel plaatjes uit deze periode was de premiere voor mezelf in 538's 'Maak het of kraak het'. Destijds dé manier om nieuwe muziek te ontdekken. Twee keer per dag met de vinger bij de rec-knop van de cassetterecorder klaar zitten, wie doet dat nu nog?

Avant Garde - Get Down

Gewoon een leuk nummer, met een fijn warm geluid. Er mist alleen wel iets aan om een topfavoriet te kunnen zijn. Wel een grote favoriet bij de luisteraars naar m'n stream, als het om dance uit deze periode gaat. Tja, het ligt heel makkelijk in het gehoor.

Da Rick - Rumble

Argh, wat was ik hier wild van. Nee, m'n zwak voor typisch Belgische dance (in 1999/2000 zo'n beetje het enige teken van muzikale eigenzinnigheid, ik was in die periode onvoorstelbaar makkelijk, daarna kwamen webradio en p2p in beeld en ging het opeens jeuken) hield nog wel een tijdje aan. Zit niet heel ver achter Dj Jean's The launch, als het om 'm'n plaat van het jaar' ging. Ik vind het nog steeds wel iets hebben, ondanks dat ik nú best hoor dat het zo plat is als een dubbeltje. Maar er zitten - ter compensatie - wat geinige, hypnotiserende geluidjes in. Een licht guilty pleasure, zeg maar.

Club Robbers - Honey Ride This!

Wat een rotzooi. Deze wilde ook wel even een graantje meepikken van het succes van Hani's Baby wants to ride. En om nou dát nummer als voorbeeld te nemen (maar goed, wel een toepasselijke groepsnaam)...

A Very Good Friend Of Mine met Joy - Just Around

Dit kwam zo'n anderhalf jaar na het succes van een nogal gelijksoortig nummer van The Tamperer, en voelt nogal als makkelijk scoren. En ook een beetje laat. Had ik die van The Tamperer niet gekend, dan had ik dít nummer waarschijnlijk voorzichtig positief gerecenseerd. Op zichzelf vind ik het best aan te horen.

Supercar met Mikaela - Computer Love

De voorganger vond ik leuker, dit is een typische opvolger. Afgezien daarvan best een aardig deuntje om te horen.

Atlantic Ocean - Trance Atlantis

Klinkt op zichzelf niet slecht, maar het 'we willen 5 jaar na Waterfall persé een nieuwe hit, dus we plegen maar half zelfplagiaat'-gevoel dringt zich te erg op om er warm van te worden. Wat dat betreft is deze recensie verwant aan twee recensies geleden: dit had een redelijk positieve review gehad als ik Waterfall niet had gekend.

Black en White Brothers - Worldwide Party

Geinig. Weer geen echte topfavoriet, maar gewoon leuke feel good-house die ik op z'n tijd best langs wil horen komen. Heeft dezelfde gevoelswaarde als hun grote hit van een jaar eerder, maar zónder het TE erg te klonen, en dat vind ik positief.

Tone Loc meets ZZ-Bros. - Funky Cold Medina

Nutteloze remix. Aanhoorbaar, maar voegt tevens niets toe aan het (erg leuke) origineel.

T-Spoon - Summerlove

Werd wel een beetje érg standaard nu. Klinkt als het geforceerd zoeken naar een nieuwe Sex on the beach. Maar bij deze ontbreekt het lekker foute 'bruiloften & partijen-classic'-gevoel. En met dat nieuwe mannelijke groepslid had het geheel sowieso al iets onechts gekregen.

avatar van RogerV
Ik vind Trance Atlantis nou niet bepaald een doordrukje van Waterfall.

tnf
Het lijkt wel alsof wij naar twee verschillende versies van dit nummer luisteren (geen idee of je deze 538-cd in huis hebt).

Ik heb het over deze
YouTube - Atlantic Ocean - Trance Atlantis

Het heeft natuurlijk de sound van Atlantic ocean maar daar houden de overeenkomsten voor mij ook wel op. De wijze waarop dat melodietje is gemaakt doet me dan meer aan Mary go Wild denken.

De videoclip is trouwens gebaseerd op dit stripboek uit mijn vaders kast

tnf
Dat is wel gewoon de versie zoals 'ie op m'n cd staat.

Nou ja, zal vast aan m'n oren liggen, dat ik het zo hoor.

avatar van pureshores
1.Eiffel 65 - Blue (Da Ba Dee) (3:41)-platte braderieen gezinspulp

2.ATB - Killer (4:08)-zinloze remake met fake vocals

3.Yomanda - Synth & Strings (3:19)-nerveus gejaagd plaatje met aanstekelijke melodie

4.Summer Madness - Planet Rio (3:36)-tijdsbeeld plaatje met veel roffels en synthriffjes, best grappig

5.Perfect Phase - Horny Horns (3:34)-vrij simpele kermismeuk op het Positiva label waar meestal toch meer van te verwachten is

6.Nerio's Dubwork meets Daryl Pandy - Sunshine & Happiness (3:43)-dacht met My forbidden lover sample, die vocal is inderdaad voor de liefhebber , maar de sample is wel leuk verwerkt

7.DJ Peter G. en The Clubjock - Play the Game (3:00)-een typisch 538 spel

8.Signum - Coming on Strong (3:13)-dit klinkt een beetje als Southside Spinners, niet echt boeiend nummer
met Scott Mac

9.Relic en E-Craig - Feels Like Running (3:34)-ook gejaagd en gefilter en gefrobel, niet echt opzienbarend

10.Avant Garde - Get Down (4:11)-best leuk nummer, al is het wel weer een tijdsgebonden geval

11.Da Rick - Rumble (3:23)-dit neigt naar de ski hut maar met zo'n titel vraag je daar om

12.Club Robbers - Honey Ride This! (3:22)-dit gromt en brult en heeft weer wat afgezaagde samples en klinkt als een brug tussen pre hardstyle en de ballenbak

13.A Very Good Friend Of Mine - Just Around (3:26)-de vergelijkingen met The Tamperer zijn te begrijpen, vind de sample best leuk gekozen, dacht Uptown
met Joy

14.Supercar - Computer Love (3:43)-typische 2e single na een succesje geval, als in kopieren maar
met Mikaela

15.Airscape - L'Esperanza (4:01)-soort trance classic al is het wat belegen

16.Moloko - Sing It Back (3:37)-classic met hoofdletter C, verveelt nog steeds niet

17.Atlantic Ocean - Trance Atlantis (3:43)-vind dit ook op Waterfall lijken maar heeft wel een opgepoetste Sunclub/It sound erbij gekregen, niet onaardig

18.Black en White Brothers - Worldwide Party (3:42)-dit had niet gehoeven

19.Tone Loc meets ZZ-Bros. - Funky Cold Medina (3:48)-men probeert in te spelen op het succes van Run DMC maar dat werkt niet met elk nummer

20.T-Spoon - Summerlove (3:52)-inderdaad de zoveelste Sex on the beach remake

Beste track: Moloko-Sing it back