Malibu Stacy - We Are Not From (2011)

1 stem

Belgiƫ
Label: 62TV

1. General Thys (2:58)
  2. Razorback (2:59)
  3. Patricia (1:41)
  4. The Road Is Dead (3:35)
  5. Gyokusai (3:24)
  6. All Saints' Day (4:09)
  7. Childhood's End (3:04)
  8. NewYear (3:19)
  9. Mardi Gras (3:48)
  10. Lassa Lucia! (3:35)
Ik heb deze als promo, ooit voor 0,50 euro meegenomen en geen idee wat het precies was. Vraag me af of ik het ooit heb opgehad. Dus vandaag een aantal maal beluisterd, genoeg om er toch iets over te schrijven. Malibu Stacy komt uit Wallonië en heeft ooit een prijs binnengehaald (waarschijnlijk vergelijkbaar met de Popprijs uit Nederland). Populair in Wallonië, niet in Vlaanderen. En dat is vreemd, want deze muziek is redelijk internationaal georiënteerd.
De eerste twee platen moeten nogal wat punk rock en catchy songs hebben voortgebracht, maar deze plaat tapt uit een ander vaatje -deze uitdrukking moet de Vlamingen toch wel aanspreken-. De songs zijn wat minder simpel, er is veel meer aandacht voor de muzikale omlijsting, met regelmatig wat blaaspartijen. Maar ook andere 'roots achtige' instrumenten zijn van de partij en de opbouw van de nummers heeft veel aandacht gekregen, waarbij ook de samenzang opvallend is. Soms slaat dat wel te ver door mijns inziens New Year dat wel heel erg bombastisch klinkt, maar op andere nummers pakt het verrassend goed uit (Patricia, The Road is Dead, Gyokusaï). De volgende referenties worden genoemd, Arcade Fire en ook Band of Horses.
Al met al klinkt de plaat erg zomers, hoe vreemd het misschien mag klinken ook een beetje gedateerd en dat voor een plaat uit 2011. Maar wel het gevoel dat veel groepjes klonken als Arcade Fire en dergelijke. Toch zeker niet verkeerd.
De band moet er in 2016 een punt achter hebben gezet, las ik ergens.
Maar al met al niet verkeerd.