Regina Spektor - Songs (2002)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Samson (3:53)
  2. Oedipus (4:49)
  3. Prisoners (3:01)
  4. Reading Time with Pickle (5:33)
  5. Consequence of Sounds (5:08)
  6. Daniel Cowman (4:50)
  7. Bon Idée (4:10)
  8. Aching to Pupate (2:13)
  9. Lounge (3:34)
  10. Lacrimosa (5:14)
  11. Lulliby (2:27)
  12. Ne Me Quitte Pas (4:38)
avatar van Judith
Punk?

avatar van L_T_B
Judith schreef:
Punk?

Paøsk Inaüke schreef:
Ik ben de schuldige . Regina Spektor (respekt) zet zich met haar teksten en originele muzikale invalsoeken af tegen het systeem, ken merkend voor anti-folk. En anti-folk is een substroming van punk. Vandaar

Bij Begin to Hope.

avatar van Judith
Ah, op die manier. Begin To Hope staat nu wel op pop, zie ik.

avatar van Teunnis
Begin to Hope is pop. Ik vond het erg jammer dat ze pop ging maken, want dat is echt tien keer zo oninteressanter en ze beheerst die stijl ook minder goed. Soviet Kitsch neigt ook al een beetje naar de pop.

De rest is inderdaad anti-folk. Eigenlijk is de muziek van Regina Spektor geen bepaalde stijl. Of beter gezegd, de muziek van haar is een unieke stijl, die niemand nadoet. Misschien kunnen we dat het 'Reginaïsm(e)' noemen?

avatar van Bertus
Hoe je het ook noemt, het is bepaald prachtig! Samson is één van de weinige liedjes die me werkelijk aan het huilen kunnen brengen, en dat komt, geloof ik, niet alleen maar door het verhaal dat voor mij bij dat liedje hoort. Of misschien ook wel, maar dat maakt het natuurlijk niet minder mooi.

avatar van fatima
Haar beste, vind ik. Vooral tekstueel erg sterk. Maar had toch graag wat minder piano en wat meer andere instrumenten gehoord.

avatar van Shinobi
Een sterke opvolger van 11:11. Ik ben het met fatima eens dat er wel meerdere instrumenten gebruikt konden worden.

Wel opmerkelijk gebruik van haar lippen, zoals in Lounge.

4, 0 Sterren.

avatar van king_pin
Volgens ben ik verliefd aan t worden op Regina Spektor, heb 'Songs' de laatste tijd zo'n beetje elke dag gedraaid.
Haar stemgeluid doet me soms denken aan Bjork, soms aan Diamanda Galas en soms aan Emilie Autumn, niet dat ze op een van de drie lijkt want Regina Spektor is zo uniek als de drie net genoemde dames dat zijn. (of iig Bjork en Galas).

Heel knap dat ze met alleen piano als begeleiding het album van begin tot eind zo boeiend weet te houden, geweldige teksten en niet bang voor geëxperimenteer in de nummers.
Favoriete lied is Samson, en de beschrijving van Bertus een paar posts hierboven is voor mij ook volledig van toepassing.

avatar van hrmnbstr
Dit album is geremasterd en krijgt een rerelease op vinyl, cd en streamingsites!

avatar van meneer
Sinds eergisteren te beluisteren.