Lifeline - Scream (2015)

Label: Escape

1. Fear No More (3:47)
  2. Far from Home (4:54)
  3. Jezebel (3:50)
  4. Nightmare Dream (5:15)
  5. Feels Like Love (4:35)
  6. Scream (4:22)
  7. Danger in the Sky (4:05)
  8. Destination Freedom (3:34)
  9. A Fortunate Man (3:29)
  10. Now His Angels Gone (3:42)
  11. Mary Jane (3:55)
  12. Dark Skies (4:34)
avatar van Metalhead99
Wat een heerlijk AOR album! Zojuist voor het eerst beluisterd en de energie spat er vanaf!
Een aanrader voor de liefhebbers is deze sowieso. Een uitgebreidere mening volgt wanneer ik hem wat vaker beluisterd heb.

avatar van Metalhead99
Een heerlijk aanstekelijk gebracht AOR album, maar we hebben hier dan ook wel te maken met vakmannen. Vocalist Lee Small is een aantal jaren de zanger geweest van de bekende UK AOR band Shy. Hij laat op deze plaat horen dat hij een dijk van een stem heeft. Daarnaast deelt hij de (lead) vocals met zanger/bassist Nigel Bailey die op de Three Lions en Bailey platen al liet horen dat hij ook een sterke vocalist is. Mijn persoonlijke voorkeur gaat net iets meer uit naar Small, maar de mannen liggen qua vocaal niveau en bereik erg dicht tegen elkaar aan.
De gitarist die op deze plaat te horen is heet Paul Hume en leverde eerder al werk af met de band Lawless. Ik moet eerlijk toegeven dat ik (nog) niet bekend ben met dat werk, maar hier klinkt hij erg lekker. Op een track als "Jezebel" (qua gitaarwerk mijn favoriete track van het album) laat hij tenminste prima soleerwerk horen.
Keyboardspeler Andy Bailey en Steve Clarkson waren ook al eerder te horen (beide op de Bailey plaat) en weten de boel goed te ondersteunen. Vooral in de opener "Fear No More" en "Nightmare Dream" klinkt het ondersteunde keyboardgeluid duidelijk en draagt het goed bij aan het geheel.
Het drumwerk klinkt nergens baanbrekend, maar klinkt best solide.
Vooral het heerlijk enthousiaste begin van de plaat gaat er bij mij in als zoete koek. Een plaat die wel eens tussen de rocktoppers van dit jaar kan belanden. Een underdog die voor de liefhebbers de moeite van het beluisteren zeker waard is.