The Oh Hellos - Dear Wormwood (2015)

Folk / Pop
Uitgebracht in eigen beheer

1. Prelude (1:08)
  2. Bitter Water (3:16)
  3. There Beneath (2:58)
  4. In the Blue Hours of Morning (0:43)
  5. Exeunt (2:33)
  6. Caesar (4:42)
  7. This Will End (3:13)
  8. Pale White Horse (3:27)
  9. Where Is Your Rider (3:19)
  10. Soldier, Poet, King (2:45)
  11. Dear Wormwood (5:16)
  12. Danse Macabre (2:03)
  13. Thus Always to Tyrants (3:39)
avatar van WoNa
Het vorige album stond "gratis" op Noisetrade.com, een site waar ik al menig onbekend, maar zeer goede artiest vanaf heb geplukt. Bij eerste beluistering leek 'Though The Deep, Dark Valley' van The Oh Hellos weer een plaat van het zoveelste hey-ho! bandje, zoals ik ze inmiddels ben gaan noemen. Dat is een flinke valkuil, want er zat zoveel meer in. Dat geldt nog meer voor Dear Wormwood. De verdiepingsslag op dit album grenst aan grandeur. In een aantal nummers zit een vervreemdende laag, die die nummers een ontdekkingstocht maakt naar zowel schoonheid als de werkelijkheid. Als grondmist die een scheiding tussen de werkelijkheid aanbrengt: dat wat zich erboven bevindt en dat eronder, zo brengt The Oh Hellos een scheiding aan tussen de strenge, serieuze Engelse folk van 1970 en de speelsheid van (indie)rock ver daarna. Dear Wormwood is een groots album waarin al deze invloeden samenkomen en zeer succesvol zijn verwerkt tot een spannend geheel, waarop bij iedere luisterbeurt weer iets nieuws valt te ontdekken. Groeibriljant en mysterybox ineen.

Het hele verhaal staat hier op hier Magazine

avatar van Gladius
uiterst boeiende folk dit! aanrader met hoofdtelefoon.