Manu Dibango - Soul Makossa (1972)

Kameroen
Jazz / Funk
Label: Fiesta

1. Soul Makossa (3:58)
  2. Lily (3:07)
  3. Dangwa (Three Points) (6:05)
  4. O Boso (5:26)
  5. New-Bell (Hard Pulsation) (6:53)
  6. Nights in Zeralda (4:40)
  7. Hibiscus (6:17)
avatar van Chuck Taylor
Mama-se Mama-sa Mama Makossa, het bekende deuntje van MJ's Wanna Be Startin Somethin.

avatar van bertus99
lekkere afrikaanse bigband jazz dansmuziek. Af en toe draaien en de buren mee op de kast jagen

Wat is dit toch een geweldige jazz-funk plaat. Vol met Afrikaanse ritmes swingt het de pan uit, maar ook de diepe bassen zijn erg lekker en opvallend genoeg de uitstekende gitaren (inclusief solo's). Alles is top, laten we vooral de blazers niet vergeten, maar ook de piano mag er wezen. Dit alles onder leiding van Manu Dibango, die er zelf ook lustig op los blaast. De plaat kom natuurlijk Inclusief de later in de discotheken weer opgepakte geweldige (titel-)song Soul Makossa. Een andere favoriet is New Bell (Hard Pulsation). Een must voor de funky (/) jazz liefhebber.

avatar van Manuel
Er zijn veel versies van dit album, meestal als 'O Boso', soms als 'Soul Makossa', soms beide, met allerlei verschillende hoezen (geen idee van welke versie deze hoes is). Meestal is de tracklist zo:

New Bell (Hard Pulsation) 6:51
Nights In Zeralda 4:38