Gene Loves Jezebel - Immigrant (1985)

Label: Situation 2

1. Always a Flame (4:31)
  2. Shame (3:46)
  3. Stephen (4:43)
  4. The Immigrant (3:53)
  5. Thin Things (4:01)
  6. Cow (4:47)
  7. Worth Waiting For (3:36)
  8. The Rhino Plasty (5:05)
  9. Deep South Wale (4:00)
  10. Coal Porter (4:32)
  11. One Someone (4:08)
  12. Gorgeous (4:45)
avatar van frolunda
Geen onaardige combinatie van Wave,pop,rock en wat gothic invloeden.Vooral Worth waiiting for en het titelnummer kunnen me bekoren.De rest klinkt vrij standaard en derhalve is the Immigrant ook niet meer dan een subtopper in dit destijds best wel populaire genre.

avatar van Rainmachine
Ik heb altijd een vreselijk zwak gehad voor de muzikale broeders Ashton, zonde dat de heren eind jaren 80 ruzie kregen en het daarna een (ego) haartrekkerij van jewelste werd. Dit dateert nog van voor die tijd en ik heb hier niets dan lof voor. Ik kan mij dan ook totaal niet vinden in bovenstaande commentaar. GLJ had een hele eigen wavie sound en de muzikanten beheersten de instrumenten beter dan de meeste andere wave bandjes van die tijd. Het door elkaar heen zingen van de beide broers gaf er een eigenzinnige drive aan. Het artwork is ook hier weer mooi en tekstueel is het ook allemaal dik voor elkaar. "We're southern boys with western smiles" alleen al daarvoor krijgen ze een dikke pluim

avatar van jeanmaurice
Eigenlijk nooit toegekomen om hun eerste (5) albums helemaal te luisteren, waarschijnlijk omdat ze ook lange tijd moeilijk te krijgen waren. Deze band onderscheidt zich met name door de sterke tweezang en uiterst melodieuze liedjes en hangt tussen rock en wave in. Laten we het niet over gothic rock hebben; dat is dit bij vlagen wel (Thin Things o.a.) maar in die tijd bestond de term goth nog niet; dit was rockwave. In de jaren 80 wat achtergebleven bij hun tijdgenoten, onterecht. Ik vind deze band in retrospectief net zo boeiend als Echo & The Bunnymen en The Chameleons. Op dit album hoor je de creativiteit nog terug van de voorganger en vind ik daarom net zo goed. 4,5. Ik heb een boxsetje van hun eerste vijf albums gekocht, dus voorlopig ben ik even zoet.