Voivod - Katorz (2006)

8. No Angel (5:07)
  9. The X-Stream (4:58)
  10. Polaroids (5:09)
avatar van HammerHead
De nieuwe Voivod, bijna 1 jaar na de dood van Piggy. Naar het schijnt is er echter nog genoeg al in demo-staat verkerend materiaal voor handen om nog een aantal platen mee te vullen.paar postume Piggy platen alleen maar toejuichen.

Net als het titelloze comebackalbum van 3 jaar geleden, is ook dit weer een stevige recht toe recht aan beukplaat geworden. Wat mij betreft een tikje beter dan de voorganger uit 2003. Er wordt wat meer teruggegrepen op de periode Dimension Hatröss - The Outer Limits, maar deze lat blijkt toch net iets te hoog liggen. Het is allemaal net een toefje minder fantasierijk als ik het daarmee vergelijk. In z'n totaliteit echter een zeer acceptabel stuk muziek.

Joy
eej gaaf zeg

ik dacht dat voivod allang ter ziele was

we benne benieuwd

Ga toch wat afwachten om het album te kopen,
maar net als Joy wel benieuwd.
We zullen zien.

Necr0ph0biC
Dit is het eerste album dat ik van ze hoor, en ik vind het allemaal wel lekker klinken, niets bijzonders voor mij maar absoluut niet slecht. 3,5*

avatar van Sinner
Voivod heeft me eigenlijk nooit veel gedaan. Ik snap de heisa rond de band eigenlijk niet. Licht wellicht aan mij maar ik vond het nooit ergens echt boeiend worden. De enige twee Voivod albums die ik echt regelmatig wel er doorjaag zijn Negatron en Phobos.

Katorz vind ik verder best wel okay maar net zoals de rest van hun albums ook weer niet wereldschokkend. Het blijft natuurlijk wel mooi dat de band op deze manier een echt eerbetoon aan Piggy neerzet. 3.5. Dus voor mij best goed maar niet zodanig dat hij in mijn eindejaarslijstjes beland.

avatar van jurado
Voivod is één van de meest vernieuwende (metal) bands van de afgelopen 20 jaar..zeker met geweldige platen als dimension hatröss en nothing face.

avatar van HammerHead
jurado schreef:
Zeer sterke band met psychedelisch karakter..alles na angel rat ken ik niet.

The Outer Limits gaat nog op dezelfde voet door als z'n voorgangers. De daarop volgende 2 platen (Negatron en Phobos) zijn harde thrash metal albums zonder Snake op zang (hij had de band tijdelijk verlaten.
De laatste 2 CD's (Voivod en deze dus) vallen weer veel meer terug op het psychedelische werk van weleer en zijn ook weer met Snake achter de microfoon.

jurado schreef:
Zeer sterke band met psychedelisch karakter..alles na angel rat ken ik niet.

Check out P.H.O.B.O.S. welke een apocalyptische nachtmerrie soundtrack is. Zeer sterke, snoeiharde thrashmetal nummers. Dit was de eerste Voivod plaat die ik hoorde en daarna kon ik gelukkig nog zoveel meer moois van hun ontdekken. Alleen het album Negatron vind ik minder, ik ken het nieuwe werk niet bijster goed en moet katorz nog horen.

avatar van Kronos
Ik moet 'm ook nog horen. Zopas voor € 5,00 op de kop getikt.

avatar van vin13
Kronos schreef:
Ik moet 'm ook nog horen. Zopas voor € 5,00 op de kop getikt.

Waar heb je hem gekocht?
Ik hou zelf van Phobos, Negatron en hun titelloze uit 2003 is ook ok.

avatar van Kronos
In een van de winkeltjes van metalzone.

Ik ken de eerste zeven van Voivod zo'n beetje omdat m'n broer elk nieuw album van hen aanschafte, nadat ik midden de jaren tachtig het debuut gekocht had. Helemaal enthousiast ben ik er nooit van geweest. Maar voor die paar euro kon ik deze toch niet laten liggen en voor zover ik 'm nu beluisterd heb is ie zeker de moeite.

avatar van vin13
Kronos bedankt, helaas is de Metalzone in Nijverdal gesloten, flink balen want verder in het oosten van het land is er geen metalspecialist. De Plato in Enschede of Deventer is een aardig alternatief.

avatar van Kronos
Het zou natuurlijk moeten lukken dat je 'm daar dan ook voor € 5,00 zou aantreffen. Ik heb het geluk dat ik op fietsafstand van een Metalzone-winkel woon. Elke keer ik er binnenspring kan ik bij de koopjes kijken of er iets interessants tussen zit. De eerste CD van Hole kocht ik er voor maar € 2,00. Maar het meeste dat in die bakken belandt is natuurlijk rommel.

Die titel had ik wel kunnen verzinnen.

Deze plaat deed mij weinig. Erg lang en slechts af en toe memorabel.

avatar van Lau1986
Ik moest even inkomen bij deze plaat, maar met elke luisterbeurt groeit die wel. Het is knap dat Voivod zo een onmiskenbaar geluid heeft en toch weer weet te vernieuwen. Leuk album en goed om de band toch eens verder te gaan ontdekken.