Ancient Rites - And the Hordes Stood as One (2003)

België
Label: Hammerheart

1. The Return (3:12)
  2. Exile (Les Litanies de Satan) (3:49)
  3. Victory or Valhalla (Last Man Standing) (4:16)
  4. Total Misanthropia (4:37)
  5. Aris (5:50)
  6. ...and the Horns Called for War (4:20)
  7. North Sea (6:28)
  8. Blood of Christ (Mohammed Wept) (4:03)
  9. Longing for the Ancient Kingdom (3:40)
  10. Götterdämmerung (Twilight of the Gods) (4:07)
  11. (Ode to Ancient) Europa (4:08)
  12. (Het Verdronken Land van) Saeftinge (4:55)
  13. On Golden Fields (De Leeuwen Dansen) (6:07)
  14. Mother Europe (5:26)
  15. Evil Prevails (4:54)
  16. Fatherland (8:16)
Een geweldig album voor iemand die nog geen ancient rites kent. Op dit album vind je het beste van rites hun eerste 4 albums. De stijlen van de nummers variëren van donkere rauwe black metal tot melodieuze folk metal. Ieder nummer schept een sterke sfeer en het album blijft boeien van de intro tot fatherland.

Mooie compilatie van deze uitstekende band en inderdaad een prima kennismaking voor ieder die Ancient Rites eens wil leren kennen.

avatar van Sinner
Compilatie? Live-cd. En niet misselijk ook niet - zeker voor een black metal band. Die verzuipen meestal in hun eigen geluid. Hier niet het geval. Ook het publiek is heel goed mee. (maar dat mag ook wel aangezien het in Belgie zelf is opgenomen).

Je hebt gelijk, ik bedoelde eigenlijk live-compilatie. Zeker een sterke plaat (met een dito geluidskwaliteit), waarin de opvallende stijl van Ancient Rites goed naar voren komt.

Empyrium
Nooit van deze band gehoord totdat ik een stapel cd's meekreeg van mijn vriendin, en deze cd bevalt mij prima. Inderdaad een ijzersterk live album.