Casablanca - Riding a Black Swan (2013)

Zweden
Rock / Metal
Label: Gain

1. The Giant Dreamless Sleep (4:01)
  2. Hail the Liberation (3:42)
  3. Dead End Street Revisited (3:21)
  4. It's Alright (4:10)
  5. Barriers (4:06)
  6. Riding a Black Swan (3:29)
  7. Some Misty Morning (3:25)
  8. Heartbreak City (2:29)
  9. No Devil in Me (3:37)
  10. Just for the Nite (4:16)
Ik heb dit album gekocht n.a.v. zijn opvolger. Die is namelijk fantastisch. Deze helaas niet. Ik kan niet echt een heel goed nummer ontdekken.

avatar van vielip
Deze onlangs op vinyl gevonden. Ben het wel met shrink1972 eens dat het album (lang) niet zo sterk is als de opvolger. Maar toch zit ik wel te genieten hoor. Ja het is allemaal wat compacter dan wel puntiger maar de songs luisteren stuk voor stuk prima weg. Zoiets als het titelnummer mag je me elk moment van de dag voorschotelen. Heerlijk! En die twin gitaarloopjes in Some misty morning zijn ook érg fijn. Als in de beste Thin Lizzy traditie. Blijf het ook een fijne stem vinden. Zit een mystiek randje aan op de één of andere manier. Geinig detail; Alice Cooper gitarist Ryan Roxie speelt in deze Zweedse band.