Ibrahim Maalouf - Red & Black Light (2015)

Libanon
Jazz
Label: Mi'ster

1. Free Spirit (7:02)
  2. Essentielles (3:42)
  3. Goodnight Kiss (6:49)
  4. Elephant's Tooth (4:38)
  5. Red & Black Light (3:51)
  6. Escape (6:15)
  7. Improbable (5:59)
  8. Run the World (Girls) (3:44)
Swingender dan Kalthoum en daardoor ook een geheel eigen sfeertje.

Wederom een fijn album.

avatar van Pinsnider
Potver! Een nieuwe Maalouf! Twee zelfs!
Illusions is met een sneltreinvaart mijn top 10 ingestoven. Zeker na het zien -en vooral horen- van de liveuitvoering. Wat gaat hij nu weer doen? Zo te zien twee platen met een wisselend karakter. Spannend!!!

avatar van 3dwardVan3
Red & Black Light is een Ibrahim Maalouf album vol tegenstellingen - symboliserend in de albumtitel: Red Light verhult en Black Light (fluorescerend) onthult. De tegenstelling op het album ligt in de combinatie van pure jazz (inclusief de solo's van Maalouf) gecombineerd met de electropop. Op Free Spirits is zelf een snerpende gitaar te horen. Mooi Maalouf album dat gelijktijdig met het album Kalthoum is uitgebracht.

avatar van Robertoooooh
Bij Essentielles kreeg ik even zo’n nerveus Philip Glass-achtige vibe, maar die ging toch vrij vlot over in pure euforie. Heerlijk blije muziek dit.
Had er echt nog nooit van gehoord totdat ik op joeptjoep een filmpje van de restoratie van een cassettedeck bekeek. Toen het beestje weer in oude glorie hersteld leek, knalde als vrolijk bewijs Maalouf uit de speakers. Na nog geen halve minuut gaf het deck alweer de geest, maar ik was alvast verkocht.
Prachtig!