Dudley Perkins - Expressions (2006)

Alternatieve titel: 2012 A.U.

Hip-Hop / Soul
Label: Stones Throw

1. Funky Dudley (2:47)
  2. Me. (3:11)
  3. Testin Me (4:26)
  4. Get on Up (3:03)
  5. Come Here My Dear (3:07)

met MED

6. That's the Way It's Gonna Be (3:17)
  7. Domestic Interlude (1:21)
  8. Separate Ways (2:36)
  9. Dollar Bill (3:07)
  10. Inside (2:33)
  11. The Last Stand (2:13)
  12. Coming Home (2:05)

met Georgia Anne Muldrow

13. Dear God (8:15)
avatar van Kos
Kos
Ik lees hier hele goede dingen over.

Produceert madlib hier ook voor???

avatar van Osiris Apis
ja, helemaal door Madlib geproduceerd.

Pauper
Ja hele vette producties inderdaad, wel lekker in het gehoor allemaal, beetje soul, beetje hiphop, i like it.

avatar van tritri
die instrumental is beter!

avatar van Osiris Apis
Ik ben nu de instrumentals aan het luisteren, want Dudley Perkins stijl van zingen vind ik maar irritant.

Erg lekkere producties van Madlib. Maar het blijven toch wel instrumentals een beetje kaal en eentonig natuurlijk.

avatar van Osiris Apis
Ik heb de normale versie ook maar weer eens geluisterd. Ik kan toch niet een heel album luisteren naar Dudley Perkins aparte gezang.
Maar de productie van Madlib brengt het toch nog tot 3.5*.

avatar van waxs
Naast het feit dat de producties uit de hand van Madlib komen is deze plaat ook nog eens enorm funky en uniek. Vooral het aparte stemgeluid van Declaime maakt het een herkenbaar en vernieuwd. Ik vind het zelf buiten het persoonlijk naast het feit dat ik een enorme Madlib fan ben een erg goede plaat.

avatar van Reijersen
Fantastische cd met een meer dan fantastische sound. Soulvolle hiphop en hiphopvolle soul. IJzersterke producties van Madlib (naar ik lees). Echt een topplaat!

avatar van Rhythm & Poetry
Net de eerste ervaring gehad met dit album. En ben direct fan geworden van de ietwat aparte stem van Dudley Perkins, stoort mij geen moment aan hem en hij weet me geboeid te houden vanaf minuut 1. Producties van Madlib zijn al helemaal geniaal. Ik kom nog niet meteen met een beoordeling daarvoor moet ik het nog vaker beluisteren maar hier gaat een zeer hoog punt uitrollen.

Gekkenhuis
Ijzersterk plaatje hoor. Dudley bevalt me prima, ik ben benieuwd hoe hij het ervan afbrengt zonder Madlib's begeleiding. Ik krijg er een beetje een dromerig gevoel van, bedankt voor het aanraden Reijersen! Ik ga snel opzoek naar andere Dudley platen.

Die beat van Coming Home gebruikt Madlib trouwens ook op Happy Home met Talib Kweli.

avatar van tritri
die stem van dudley is een bitch!
ik koop liever de instrumentals

Maarten||
Dear God heeft dezelfde beat als die van Jay Electronica. Heeft Jay Dee dezelfde beat aan beide artiesten gegeven, of heeft een iemand de beat gejat?

avatar van dilladawg
Madlib wat een meester!
Heerlijk album, Dudley's stem vind ook erg aangenaam.

avatar van VanDeGriend
Bericht verwijderd

avatar van funkdoc
minder dan A Lil Light. Op deze zijn de producties soms heel erg sterk, dan weer vrij kaal. Alleen vind ik hier geen constante in. Het is geen warme plaat en ook geen kille. Meer een samenraapsel van ijzersterke, weliswaar sfeeronopbouwende producties. Ook Dudley's stem komt hier minder tot zijn recht. Ik hoor hem liever vals zingen, maar met meer gevoel en recht uit het hart.

avatar van V.B.
Op Get On Up en The Last Stand na vind ik het echt geweldig om hiernaar te luisteren! Echt belachelijk relaxte muziek!

avatar van Silky & Smooth
Ik kan ij voorstellen dat de manier zijn manier mensen niet ligt, maar ik vind het echt geweldig. Een soort rauwe, melige versie van D'Angelo. En dat melige komt ook deels door zijn stem, want hij lijkt elk moment in lachen te kunnen barsten. Daarnaast zijn de producties van Madlib ook genieten, wat een beats! Grappig trouwens om zangsamples te horen als beat voor een zanger!

Briljant album, echt prachtig!