Mr. Lif - Live at the Middle East (2002)

Label: Ozone

1. Intro (1:56)
  2. Get This Paper (2:53)
  3. Live from the Plantation (4:23)
  4. The Fringes (4:15)
  5. Elektro / Cro-Magnon (4:55)
  6. Stop the Record (2:42)
  7. Be Out (3:31)
  8. The Nothing (1:21)
  9. Universal (3:27)

met Insight

10. Insight Intro / Triangular Warfare (3:06)
  11. Earthcrusher (3:35)
  12. I Beat Ak in FIFA 98 (2:10)
  13. Inhuman Capabilities (3:30)

met AK

14. Freestyle Session (12:44)

met Akbar en Akrobatik

15. Dreadfro (5:03)
  16. Retrospect / Outro (8:09)
avatar van waxs
Ik vond het wel een goed optreden. Duidelijk ook een goede opname.

tuktak
dit is voor mij een van de beste live hiphopplaten die er bestaat. mr lif bespeeld het publiek als geen ander. erg gaaf dat het optreden ook allemaal voor dat moment nieuw materiaal bevat, beats die nog maar net af waren op het moment van dit optreden. mr lif laat horen een begenadigd rapper te zijn, en overal mee uit de voeten te kunnen. extra meerwaarde heeft de 12 minuut nog wat durende freestyle. volgens mij heeft lang niet alles studioalbum gehaald, dus heeft dit album, naast dat het vet is, ook hierdoor nog gewoon extra meerwaarde.

avatar van Osiris Apis
Ongeveer 2 jaar terug heb ik Lif live gezien in de Melkweg. Goed optreden was dat. Ik vond zijn stem live anders klinken dan op een album. Is dat bij dit live album ook zo?

tuktak
jah daar heb je zeker gelijk in. ik zit nog een beetje te zoeken hoe ik het verschil zou moet omschrijven, maar kan de woorden er niet echt voor vinden. het is iig feller on stage, en het lijkt alsof hij zich live veel beter voelt als in de studio.