Dilly Dally - Sore (2015)

Canada

7. Get to You (3:48)
  8. Witch Man (2:57)
  9. Green (2:28)
  10. Ice Cream (2:56)
  11. Burned by the Cold (4:03)
avatar van arcade monkeys
Valt wmb het best te omschrijven als de missing link tussen Torres en The Libertines.
Ben blij verrast hierdoor, ik had het zoveelste indierock bandje verwacht maar Desire is al direct een briljant nummer. Het klinkt fris en strak en de zangeres lijkt af en toe een ei te leggen, wat de muziek zeker ten goede komt.

avatar van E-Clect-Eddy
Desire heeft inderdaad wel wat. De stem van de zangeres doet me denken aan iemand maar kan er niet op komen, beetje Courtney van Hole?

Ze zeggen zelf op bandcamp dat ze softgrunge / rock spelen, dat zou ik ook eerder roepen dan indierock.

avatar van Pat Chuli
Om de een of andere reden staat dit album hier al enkele weken op repeat. Ik blijk er maar niet genoeg van te krijgen. Vorige week stonden deze canadezen op de bune in de Trix in Antwerpen. Spijtig genoeg zag ik het te laat, maar de kritieken waren over 't algemeen positief.
Op soundcloud <click> staat een eigen versie van Drake's 'Know Yourself', als je kan zeker eens meenemen! ..

Zeedeveel
Ik stuitte op Dilly Dally tijdens mijn rondje op Youtube. Een iets wat chagrijnige zangeres trok in de thumbnail mijn aandacht. De albumnaam 'Sore' vat eigenlijk ook wel in een woord het stemgeluid van Katie Monks samen. Desire is een fijne single, Purple rage heeft een heerlijke opening en Witch man staat hier regelmatig op repeat. Rauwe rock die ook uit de 90s had kunnen komen maar niet meer dan 'aardig' is. Burned by the cold is een verschrikkelijke misser, wat een gedrocht van een ballade.

avatar van Choconas
arcade monkeys schreef:
[...] de zangeres lijkt af en toe een ei te leggen, wat de muziek zeker ten goede komt.

Een zeldzaam treffende én grappige omschrijving, chapeau!