De tweede trip staat hier al in de wachtrij en de komende tijd zal ik de resterende tien toevoegen. Riding Easy heeft er een leuke hobby van gemaakt om vergeten muziek uit de jaren zestig en zeventig op verzamelaars uit te brengen. Ik ben laatst begonnen om deze albums op bandcamp aan te schaffen en ik ga ze de komende tijd doornemen om te kijken welke wat mij betreft de moeite waard zijn.
Box - Zekes:
Het eerste liedje lijkt zowaar een referentie naar een van de eerste bands die stevige hardrock speelde: Blue Cheer. Het is geen wereldschokkend nummer, maar vooral de fuzzy gitaarpartijen vallen op en er wordt prima gezongen. Dit soort muziek is wat mij betreft ideaal op een zomers feestje.
snow - Sunflower:
Productietechnisch vliegt het af en toe uit de bocht (met name als de leadgitarist de solo inzet), maar verder is het erg charmante hardrock met fijne psychedelische effecten.
Tour - One of the Bad Guys:
Weer zo'n nummer met een heerlijke drive. Tour had een erg goede zanger die op dit nummer zijn trukendoos behoorlijk opentrekt en de band daarin meeneemt. Dit nummer had zomaar een klassieker kunnen zijn.
Zebra - Wasted:
Wasted, dat sfeertje straalt het ook wel uit. Fijne, stevige psychedelische rock met een soulvolle zanger. Ook dit is niet het beste wat je ooit zult horen, maar lekker is het wel weer.
Bob Goodsite - Faze 1:
Een aardige oefening op de wah wah pedaal. Het eerste nummer dat ik tegenkom dat niet per se de plaat had hoeven halen.
Raw Meat - Stand by Girl:
Vrij lompe track. Het voelt wel een beetje Brits aan. Mij hadden ze met de behoorlijk lage "lalala" zang halverwege, haha
Punch - Deathhead:
Een van de meest experimentele songs van deze plaat en daarmee misschien ook wel de beste. Klinkt als een heel geslaagde jamsessie.
Bacchus - Carry My Load
Boogierock kan ik doorgaans slecht hebben, maar Bacchus strooit met veel psychedelische effecten waardoor het goed te behappen is.
Lenny Drake - Love Eyes (Cast Your Spell on Me)
Klinkt het zo vervormd omdat het de bedoeling was of is deze tape/lp van matige kwaliteit? Het is verder wel een heel lekker nummer. De matige kwaliteit draagt sterk bij aan de sfeer.
The Todd - Mystify Me
Vrij rechttoe rechtaan hardrock totdat je hoort dat de gitaristen er wel degelijk werk van gemaakt hebben
Josefus - Hard Luck
Josefus is in dit genre een bekend gezicht. Ik heb het debuut in de kast staan en dat is in mijn herinnering beter dan wat ik hier hoor. In Hard Luck hoor ik vooral een flauwe Kiss imitatie
First trip 4*