CW Ayon - Enough to Be Proud (2015)

1 stem

Blues
Uitgebracht in eigen beheer

1. Bring It on Home (4:16)
  2. In My Dreams (4:14)
  3. Anyway Love (4:13)
  4. After While (4:22)
  5. Chicken Wing (3:53)
  6. River Song (4:20)
  7. Just Hold On (3:45)
  8. Can't Take It (3:18)
  9. Come Here Close (3:46)
  10. Catron County Time (3:59)
  11. Outta Here (3:53)
Hendrik68
Dat je niet uit het noorden van Mississippi hoeft te komen om hun traditionele Hill Country Blues te kunnen spelen bewijst CW Ayon. Als je van El Paso naar Albuquerque rijdt dan zit je best ver van Clarksdale, Mississippi af. Als je deze weg berijdt in het zuiden van New Mexico, dan kom je op een gegeven moment in de 2e stad van New Mexico, Las Cruces, uit. Daar hing Billy the Kid in zijn hoogtijdagen nog wel eens rond. In deze stoffige omgeving woont Ayon met vrouw en 2 dochters.

Ayon speelde in het begin van zijn carriere in diverse bandjes. Omdat hij zijn "bluesei" niet overal even goed kwijt kon besloot hij het zelf te gaan proberen. Dat heeft inmiddels tot een aantal albums van constant hoog niveau geleid. Hij is voornamelijk geinspireerd door Kimbrough, Burnside, Hooker en Belfour. Dat is ook goed te horen. Toch heeft hij ook echt wel een eigen stijl. De meeste artiesten en of albums in het NMHC Blues genre liggen velen bluesliefhebbers nog wel eens zwaar op de maag. Ayon straalt met zijn spel en zijn karakteristieke stemgeluid wat meer optimisme uit. Ook al gaan optimisme en blues natuurlijk lang niet altijd even goed samen. Deze muziek is echter van grootse kwaliteit en ook nog eens redelijk gemakkelijk in het gehoor liggend. Hij begeleidt zichzelf op drums, gitaar en harmonica. Kortom hij doet alles gewoon zelf. Dat maakt het nog eens extra mooi.

Enough to be proud is net als zijn voorgangers van een absoluut topniveau. Weliswaar net als al die voorgangers allemaal in dezelfde stijl, maar o zo effectief. Ik hoop dat hij gauw eens naar Nederland komt. CW Ayon is niet alleen door zijn one-man-band een attractie, hij is ook uiterlijk een opvallende verschijning. Hij is namelijk indiaan en zoveel indianen die de blues spelen zijn er niet. Hij heeft mensen laten vertellen dat ze heel goed kunnen horen dat er indiaanse invloeden te horen zijn. Wat hem zelf betreft is dat in ieder geval niet de bedoeling en ik hoor het eerlijk gezegd ook niet. Misschien dat zijn stem wat indiaans aandoet, maar ik heb niet doorgeleerd voor het herkennen van indianenstemmen.

Hoe dan ook, gaat dat horen: CW Ayon is de naam.