Max Richter - From Sleep (2015)

Neoklassiek
Label: Deutsche Grammophon

1. Dream 3 (In the Midst of My Life) (10:03)
  2. Path 5 (Delta) (11:14)
  3. Space 11 (Invisible Pages Over) (5:15)
  4. Dream 13 (Minus Even) (8:52)
  5. Space 21 (Petrichor) (4:47)
  6. Path 19 (Yet Frailest) (7:50)
  7. Dream 8 (Late and Soon) (11:53)
  8. Selene * (11:39)
  9. Diffraction Sequence * (4:21)
  10. Origins (Ursa Major) * (16:02)
tuktak
En heeft iemand die 8 uur durende Sleepversie al een nachtje aan laten staan?

avatar van Bartjeking
Haha ga ik zeker doen! Heb Max Richter een tijdje terig in Hasselt gezien, vakman die ik een beetje aan het vergeten was. Ga 'From Sleep' snel de aandacht geven, wel wakker proberen te blijven.

avatar van perrospicados
Lijkt me wel een aardig experiment. Ben benieuwd hoe mijn nacht zal zijn
Dit album kan me overigens wel bekoren

tuktak
Nou, ik heb afgelopen nacht de 8 uur Sleepversie getest en dat bleek gratis drugs

Rond 12 uur opgezet, na een half uurtje in slaap gevallen en daarna 1,5 uur wazige dromen gehad. Half wakker/half niet wakker, als met spacecake, tot ik dacht, de 8 uren zullen nu wel zo'n beetje voorbij zijn. Bleek het nog maar 2 uur 's nachts.
Met name de erg nadrukkelijk aanwezige lage tonen begonnen vervolgens te irriteren, waardoor de trip de verkeerde kant op ging, dus heb ik de test maar stopgezet. Daarna nog een tijdje andere muziek nodig gehad om de hersenen weer rustig te krijgen en de normale slaap weer te vatten.

Nu had ik het geluid kamerbreed aanstaan (redelijke boxjes) en stond de bass niet op mij gericht, waardoor hij wat is gaan vervormen. Wellicht heeft dat er wat mee te maken, want ik geloof niet dat dit de bedoeling van Sleep is (of wel?). Op koptelefoon komt het anders over, ruimtelijk geluid leek mij effectiever.
Al met al, wel weer een ervaring erbij

avatar van -SprayIt-
Ik ben tot 4 uur gekomen, kwam er ook nog niet helemaal in door hetgeen jij beschrijft. Ik slaap toch beter op een Basinski of Thomas Köner!

Ga trouwens binnenkort naar TodaysArt festival en daar is de volgende act:
'4DSOUND is a fully omnidirectional sound environment, where the listener can appreciate Spatial Sound images in a virtually unlimited spatial continuum. Sound can move infinitely distant or intimately close to the listener: it moves around, as well as above, beneath, in between or right through them. Instead of listening to speakers, one is listening to space.
4DSOUND’s ‘Circadian‘ investigates how spatial listening influences conscious states throughout the day and night and its performances will explore how to physically connect the listener with the surrounding space through movement, bio-physical media and psycho-acoustic stimulation. The program, to be held at the Electriciteitsfabriek. features sound and movement workshops, immersive sonic meditation, participative spatial performances, overnight collective dreamstate and an opening conference.' (www.todaysart.org)

Ben zeer benieuwd!

avatar van Manuel
Ik heb net de 8-uur-versie toegevoegd. Is dat eigenlijk niet het reguliere album, en dit een verzameling (selectie) nummers van dat album, en dus een verzamel-album?

avatar van MJ_DA_MAN
Manuel schreef:
Ik vind de tracktitels van dit album niet terug in de 8 uur-versie.

tuktak
Nee, het zijn 2 losse albums met losse bedoelingen, maar met hetzelfde thema.

avatar van Manuel
Wow, je hebt gelijk! Ik dacht dat dit een selectie was van Sleep die je wat meer als normaal album kan luisteren, maar dat heb ik er misschien zelf bij bedacht. Hoeveel uur muziek heeft die man wel niet gespeeld en opgenomen voor deze albums? Zou er ook een Space 1 t/m 25 op zijn computer staan?

avatar van Monsieur'
Path 5 Delta is het allerbeste dat Richter heeft gemaakt. Voor mij misschien wel een van de mooiste nummers óóit. Die melancholie in die melodie is gewoon onbereikbaar mooi. Het is echt alsof het leven je een soundtrack geeft.

Dit album is het smachten naar een arm om je heen terwijl je weet dat je moederziel alleen bent. Het is een trance, of zoals ik het vaker noem een ijskoude confrontatie. Dit is geen muziek die je tevredenheid geeft. Het is peinzen, kijken naar waaiende takken, kijken naar voorbijgangers, verlaten straten, vervlogen dromen, sneeuw op je gezicht, eenzaamheid in de nacht en vooral straatlampen tellen op weg naar...?

avatar van popstranger
Mooi verwoord Monsieur’. Deze plaat komt behoorlijk hard binnen in al zijn melancholische pracht. Kan iemand me zeggen of het 8 uur durende sleep album een mooie aanvulling is op dit album? Dacht eerst ook verkeerdelijk dat dit een soort van best of was van die plaat...

avatar van perrospicados
8 uur versie is zeker de moeite waard! Totaal andere ervaring en mooi om een keer te mee te maken. Hoewel de titel een andere intentie lijkt te hebben vind ik het heerlijke muziek voor in de auto (ook en met name de 8 uur versie)

avatar van Involution
tuktak schreef:
En heeft iemand die 8 uur durende Sleepversie al een nachtje aan laten staan?

Jazeker, al viel ik er juist niet bij in slaap. De wonderschone muziek bleef teveel boeien en bracht me in een sluimertoestand. Maar ik kwam niet over die slaapdrempel.

In dezelfde strekking: Robert Rich - Somnium.
Dit is subtieler en hierbij kan ik wel in slaap vallen.