TIP - Da' Nic (2015)

Label: Grand Hustle

1. Broadcast Live (3:53)
  2. Ain't Gonna See It Coming (2:25)
  3. Check, Run It (3:57)
  4. Peanut Butter Jelly (5:17)

met Young Thug en Young Dro

5. Project Steps (3:59)
avatar van Yestsida
T.I. drukt op de resetknop en gaat terug naar z'n begindagen.

Deze EP heeft hij uitgegeven onder de artiestennaam TIP, wat ook zijn oorspronkelijk pseudoniem was. Hier geeft hij mee aan dat hij weer naar de roots gaat en zich vooral op de "streets" gaat richten in plaats van op het mainstream publiek.

Wat mij betreft is TIP met vlag en wimpel geslaagd in zijn opzet. Broadcast Live, Check... Run It en Project Steps zijn drie nummers die geregeld langskomen in mijn afspeellijst. Ook de overige twee nummers zijn prima, vooral Peanut Butter Jelly... al halen ze het niveau niet van de drie eerstgenoemde.

T.I.'s volgende album gaat The Dime Trap heten, het wordt ook uitgegeven onder de artiestennaam TIP. Het beloofd een kort album (10 nummers) te worden. Dit is goed nieuws, zo is er geen ruimte voor fillers.

Omdat 5 nummers toch wat karig is kan ik het geen 4 sterren geven, al heeft het de kwaliteit zeker wel!