Peter Ulrich - Pathways and Dawns (1999)

Wereld
Label: Projekt

1. Taqaharu's Leaving (6:23)
  2. Always Dancing (6:39)
  3. Life Amongst the Black Sheep (5:13)
  4. Journey of Discovery (4:47)
  5. Nocturne (6:18)
  6. Evocation (5:46)
  7. The Springs of Hope (4:34)
  8. Time and a Word (5:54)
Peter Ulrich is de drummer/percussionist van de eerste cd's van Dead Can Dance en heeft ook nog bijgedragen aan This Mortal Coil. Vanwege deze feiten heb ik het album ooit aangeschaft. Zeker omdat Brendan Perry van Dead Can Dance het grotendeels heeft geproduceerd. Mijn verwachtingen waren toendertijd erg door Dead Can Dance beínvloed en hooggespannen en mede daardoor stelde het album me teleur. De zang van Peter Ulrich was veel minder dan van Dead Can Dance, het had lang niet de spanning van deze band. Maar nu, zoveel jaren later is het toch eerlijk om het album te beoordelen op eigen kwaliteit, zonder het te vergelijken met Dead Can Dance, hoewel de invloeden er zonder meer zijn. Het is eigenlijk een bijzonder afwisselend album, waarbij de percussie een belangrijke rol speelt, naast elektronica en folk instrumenten. Folk rock, etheral, folk beschrijft Discogs. Sommigen gaan nog veel verder, dit is het album dat de Beatles hadden gemaakt als ze bij 4AD hadden getekend in plaats van bij Capitol. Dit vind ik wel erg ver gaan, maar het laat wel zien dat dit eigenlijk best een goede plaat is. Vreemd dat nog niemand deze plaat heeft beoordeeld, dus laat ik de eerste maar zijn. Ik twijfel tussen een 3,5 en een 4, laat ik dan toch meer voor een kleine 4 gaan.

avatar van Premonition
Brendan Perry doet behalve de productie (in zijn Quivvy Church), ook bijdragen op gitaar en heeft ook meegeholpen aan de arrangementen.
Album staat sinds kort integraal op Bandcamp en er is nu een black vinyl uitgave en dat is maar goed ook, want het album was altijd moeilijk verkrijgbaar.