The Zombies - Still Got That Hunger (2015)

Label: Red Cherry

1. Moving On (4:00)
  2. Chasing the Past (4:05)
  3. Edge of the Rainbow (4:10)
  4. New York (4:08)
  5. I Want You Back Again (2015) (3:34)
  6. And We Were Young Again (4:07)
  7. Maybe Tomorrow (3:34)
  8. Never Get Over You (3:34)
  9. Little One (2:54)
  10. Beyond the Borderline (3:15)
Voor zover ik kan beoordelen, de cd zit in mijn cd speler..... de Zombies hebben alweer een album afgeleverd met een paar echt geweldige songs. Echt fantastisch om de Zombies nog steeds te bewonderen. Wat (her)begon met As Far As I Can See.... hoe kan het ook anders met Rod Argent en Colin Blunstone. Ik kan niet wachten dat ze weer in Nederland optreden.

avatar van nlkink
Ik heb de Deluxe Edition van Odessey And Oracle en vind beide schijfjes erg fijn om naar te luisteren.
Hier op MN worden recentere Zombies albums nogal wisselvallig beoordeeld.
Is dit nieuwe album beter dan de vorige? Die staat momenteel op een schamele 2,6.

avatar van Marco van Lochem
De geschiedenis van The Zombies is een bijzondere. Doorbraak in 1964 met de klassieker “SHE’S NOT THERE”, een succesvolle opvolger blijft uit en na de opnames van “ODESSEY AND ORACLE” gaat de band teleurgesteld uit elkaar. Echter wordt die plaat een klassieker en staat in de de lijst met 500 beste albums allertijden volgens het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone. Key-members zanger Colin Blunstone en toetsenist Rod Argent hebben onafhankelijk solo successen en komen eind jaren ’90 weer samen om in 2011 The Zombies weer nieuw leven in te blazen. Het nieuwe album laat een gretige band horen die nog steeds wat te melden heeft…”STILL GOT THAT HUNGER” is dus een perfecte titel. De stem van Blunstone is nog steeds een genot om naar te luisteren en Rod Argent laat zijn orgel regelmatig op indringende manier horen. Wat een fijn plaatje!!

avatar van RuudC
Wat dit album vooral uitstraalt, is dat het allemaal voor de lol is. Niets moet meer. Ik denk dat met die paar hits in de sixties de heren financieel ook wel gesettled zijn. Deze muziek is gemaakt omdat de heren er zin in hadden: Still Got That Hunger. In dat opzicht doet het wel denken aan de laatste albums van Alquin. decennia zijn verstreken sinds de band meedraaide.

Punt is wel dat deze plaat (daarom) verre van spannend is. Leuk voor de fans die alles willen hebben en aardig voor wie gewoon makkelijk luisterbare muziek wil hebben. Er zit iets meer pit in dan New World en diens opvolger, maar minder dan Breathe In, Breathe Out. Je zult hier echt niks bijzonders horen, maar het stoort ook niet.

Eindstand:
1. Odessey And Oracle
2. Begin Here
3. The Zombies/I Love You
4. Breathe Out, Breathe In
5. Still Got That Hunger
6. As Far As I Can See...
7. New World

avatar van lennert
Wederom een aardig album voor de fans, maar niets dat heel erg lang blijft hangen. Wel een fijn iets dat bands toch nog een behoorlijke kwaliteit hoog kunnen houden. Slecht is het nergens, gezapig bij vlagen wel. Maar Blunstone blijft een goed zanger en het geluid is sympathiek. Van mijn ouders heb ik vernomen dat de band live nog steeds behoorlijk goed is, dus wie weet dat ik ze in de toekomst nog eens meepik. Odessey And Oracle is in ieder geval de parel waarvan ik maar wat blij ben dat ik hem heb leren kennen!

Eindstand:
1. Odessey And Oracle 5*