Cloven Hoof - Dominator (1988)

Rock / Metal
Label: FM

1. Rising Up (4:38)
  2. Nova Battlestar (5:29)
  3. Reach for the Sky (5:19)
  4. Warrior of the Wasteland (5:04)
  5. The Invaders (5:11)
  6. Fugitive (4:08)
  7. Dominator (4:29)
  8. Road of Eagles (5:52)
avatar van Von Helsing
Het begin van Warriors of the Wasteland lijkt als twee druppels water op Take Hold Of The Flame van Queensrÿche, verder is dit een redelijk album van deze Engelse band. Als men op zoek is naar een onbekend jaren '80 Metal band (die ook nog om aan te horen is) dan heeft men hiermee zeker geen verkeerd album gekozen.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Na een EP, een studioalbum en een live-album (hoewel…) verschijnt deze Dominator met splijtende heavy metal good old style. Weg is iedereen behalve bassist Lee Payne en terug zijn de stevige nummers in vergelijking met Fighting Back twee jaren eerder. Nieuwe leden zijn Russ North (geweldige zang), Andy Wood (gitaar) en Jon Brown (drums).

Het leunt al aan tegen stevige US powermetal en het gaat vooruit op dit conceptalbum. Warrior of the Wasteland begint kalm maar dat duurt niet lang! Kenmerkend blijft het geweldige gitaarwerk van Cloven Hoof, de solo’s zijn om van te likkebaarden. Ik kan er niet aan doen maar meer dan eens schieten de namen Iron Maiden en Helstar door mijn hoofd, dit beukt door in goede songs. Je kunt kniezen over een gebrek aan variatie.

De twee beste songs van voorganger en zelfverklaard live-album Fighting Back, namelijk Reach for the Sky en The Fugitive staan ook op dit album, heropgenomen en met ballen aan het lijf! Ik lees op wikipedia dat onlangs een remaster van dit album op cd is uitgekomen, ik ben heel benieuwd want een remaster kan dit album naar nog grotere hoogtes stuwen.

Nostalgie, sentimentaliteit, heimwee. Voel ik een klein traantje van geluk opwellen bij dit uitstekend album dat klaar ligt om te ontdekken? Iedereen van harte welkom.