Martin Luther - Rebel Soul Music (2004)

Soul
Label: Image

1. Daily Bread (4:32)
  2. Home (3:29)
  3. Rise (5:49)
  4. Sleep Walking (4:18)
  5. Growing Pains (4:29)
  6. Liquid Sunshine (4:56)
  7. Lust (3:16)
  8. Truth Or Dare (4:30)
  9. IRS (5:00)
  10. Rebel Soul Music (4:08)
  11. Ms America (5:05)
  12. NYCG (7:05)
  13. Muse Sick Dreams (4:09)
  14. Prodigal Sun (2:57)
avatar van Reijersen
Soul met een rauw randje. Veel gebruik van gitaar en echt een supergoede stem met prachtige teksten. Zeker een aanrader.

"Funk-Rock-Soul"

dat is zo ongeveer een allesomvattende beschrijving van de heer zijn muziek.

avatar van Reijersen
Groovend, funkend, rauw en soms gevoelig. De funkrocksoul van Martin Luther is aardig divers. Deze man kan je oa kennen van werk met The Roots. En levert met dit solo-album een aardige plaat. Niet altijd even boeiend, maar zolang het uptempo blijft is het wel sterk.

avatar van funkdoc
grappig om te zien eigenlijk. Liep een jaar geleden in New York en wou de fancy Apple-shop eens bezoeken. Ik hoor keiharde soul-rock-funk-crossover. Wist totaal niet wie het was, maar op het einde hoorde ik zijn naam: Martin Luther.

het toppunt was dat ik op dat moment met mijn iPod in de winkel ging en welk liedje lag er op: Planet Asia - pure coke FT. MARTIN LUTHER. Was sowieso al fan van dat nummer en staat die man voor mijn neus met fans te praten

achteraf geen stuff meer van gecheckt though, maar wel leuke anekdote

avatar van principal2000
Best leuk, onbekend (volgens mij) album. Het is geen soul, het is geen funk, het is geen rock.....het is......wacht even.....het is alles van het voorgaande.

avatar van Rhythm & Poetry
Vind het een beetje te gelikt, daardoor mist het rauwheid wat met toch wel de intentie lijkt van deze plaat. Zeker met zo'n artiesten- en albumnaam. Neemt niet weg dat Martin Luther een goede stem heeft en met voldoende afwisseling toch weet te boeien. Ik vrees alleen voor de houdbaarheid, een dergelijke plaat is leuk om een paar keer te draaien maar lijkt me niet onderscheidend genoeg om over een x-aantal maanden nog af te spelen. Dit idee heb ik omdat er nu al niet echt iets meer is bijgebleven, behalve dan dat het aardig klinkt.