D.C. Lewis - D.C. Lewis (1969)

Label: Philips

10. And the Clouds Were Coming By
  11. De Hoop
  12. On the Run
avatar van lebowski
Leuke toevoeging! D.C. Lewis (artiestennaam van Ruud Eggenhuizen) scoorde in 1970 een nummer 1 hit met Mijn gebed . Wie hij van de eerste plaats verdrong? Shocking Blue met Venus.

Het was een rare ervaring, een religieuze hit, geschreven door Joop Stokkermans en Gerrit den Braber. Op kerkorgelmuziek richt Lewis zich tot God.

Eggenhuizen overleed in 2000 aan een spierziekte op 52-jarige leeftijd. Maar hij laat een unieke nummer 1 hit na.

Dit is uw orgel, Heer, dit is uw kerk,
‘k Loop zomaar binnen, Heer, net van m’n werk,
Niet voor de priester, Heer, of ’t antiek,
Ik kom alleen maar, Heer voor de muziek.

Is het bezwaarlijk, Heer, dat ik hier zit,
Maakt ’t wat uit, oh Heer, dat ik niet bid,
‘k Ben niet hervormd of zo, niet katholiek,
Ik kom alleen maar hier voor de muziek.

Ik kom hier vaker, Heer, haast elke week,
Nooit bij een zondagsdienst, nooit voor de preek.
Als je alleen bent, Heer, zonder publiek,
Nou dan geniet je meer van de muziek.

Ik had een rotdag, Heer, ’t lukte niet best,
‘k Werd door collega’s, Heer, ook nog gepest.
’t Komt door ’t orgel, Heer, door uw trompet,
Ik kwam haast ongemerkt tot een gebed.

avatar van korenbloem
inderdaad een leuke toevoeging. Mijn gebed is en blijft een prachtig nummer, misschien wel één van de mooiste nederlandstalige nummers die ik ken, Ken de rest van de cd niet. Maar dat hoeft ook niet.

avatar van Gerards Dream
Dat dit op de site staat is wel een verassing te noemen. Thuis hadden we het plaatje Mijn Gebed. En als ik daar aan terug denk krijg ik al kriebels van geluk. Dit was een song van grote klasse. Het heeft mij nu wel nieuwsgierig gemaakt naar de muziek op dit album.

avatar van Jester
Af en toe hoor ik het nummer Mijn Gebed nog wel eens op de radio, als het orgel (bespeeld door Feike Asma) invalt krijg ik bijna altijd kippenvel. Alleen daarom al een mooi nummer.

avatar van teus
Jester schreef:

Dat heb ik nu ook ,steeds weer ,eigg al jaren , ik denk ook dat wij niet de enigste zijn...het raakt je gewoon
Hoor het meestal niet op de radio ,wel heb ik natuurlijk Mijn Gebed in bezit op CD ,, zowel de woorden als de muziek.... gewoon prachtig ,en voor mij mss wel het mooiste nederlandstalige lied ooit , bijzonder is ook dat deze uitzonderlijke combinatie ...met de gedachten van ... een gewoon iemand uit het alledaags leven op de muziek van Kerkorgel en trompet voor veel mensen (wel of niet Religieus) spreekt... herkenbaar is ...en ook zo gevoelig mooi is

3.5* voor het album ......en ruim 5*! voor Mijn Gebed

avatar van Jester
Ik luister tegenwoordig veel webradio (Toppers van Toen), daar komt ie wel eens langs. Zonder orgel was het een aardig nummer (vergelijkbaar met Het Spel Kaarten van cowboy Gerard de Vries), maar niet meer dan dat. Het orgel tilt het echt naar een ander niveau.

avatar van anthonie100
Ik weet het nog goed op zaterdagmiddag naar de uitwedstrijden met een VW busje eerst een potje voetballen en terug de radio op Veronica en luisteren naar de Top 40 en als dan Mijn Gebed kwam keihard meezingen met z'n allen. Dat zijn je jeugdherinneringen die neem je mee zolang je verder leeft.
Één van de mooiste Nederlandstalige nummers die er bestaat.
Het was trouwens niet Venus die op 1 stond maar Mighty Joe van The Shocking Blue.
Venus kwam nooit hoger dan nummer 3.
Ook Eva Magdalena en Zijn Testament waren kleine hitjes van D.C Lewis.
Helaas is Mijn Gebed in 2018 uit de Top 2000 verdwenen.